Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Notiks Kārļa Vērdiņa dzejas izlases Come to Me atvēršana Rīgā

Ceturtdien, 21. maijā, plkst. 18 grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards notiks Kārļa Vērdiņa dzejoļu izlases Come to Me angļu valodā atvēršana, informēja Latvijas Literatūras centrs.

Pasākumā piedalīsies autors, atdzejotāja Ieva Lešinska un Lielbritānijas apgāda Arc Publications vadītāji Tonijs Vords un Andžela Džārmena.

Krājuma atvēršana Lielbritānijā notika šā gada 13. aprīlī Latvijas vēstniecībā, tajā piedalījās autors, atdzejotāja Ieva Lešinska, pārstāvji no apgāda, kā arī vēstnieks Andris Teikmanis. Grāmata tika prezentēta arī šā gada Londonas grāmatu tirgus kultūras programmas ietvaros.

Izlases nosaukumam izvēlētais tituldzejolis Come to Me pagājušogad tika iekļauts piecdesmit labāko mīlestības dzejoļu sarakstā, kuru veidoja Sautbenkas Mākslas centra eksperti.

Apgāds Arc Publications laidis klajā arī Jura Kronberga dzejoļu krājumu Vilks Vienacis/Wolf One-Eye (2006) Māras Rozītes atdzejojumā un latviešu jaunākās dzejas antoloģiju (Six Latvian Poets, 2011) Ievas Lešinskas atdzejojumā. Lielbritānijas apgāda Arc Publications pārstāvju vizīte Latvijā notiek ar Kultūras ministrijas atbalstu, gatavojoties Baltijas valstu dalībai viesu valsts statusā Londonas grāmatu gadatirgū 2018. gadā. Vizītes laikā Tonijs Vords un Andžela Džārmena tiksies ar Latvijas autoriem, tulkotājiem un izdevējiem un apspriedīs turpmāko sadarbību Latvijas literatūras tulkojumu izdošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja