Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Palielinājusies ārzemju producentu interese par filmu uzņemšanas iespējām Rīgā

Salīdzinājumā ar pagājušajā gadā saņemto pieteikumu skatu līdzfinansējumam Rīgas filmu fondam, šogad interese no ārzemju producentu puses ir palielinājusies,  informēja Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors Ervins Labanovskis.

Šādam ārvalstu investoru interese pieaugumam par iemeslu varētu būt Japāņu producentu Rīgā gūtā pozitīvā pieredze, par ko viņi ir stāstījuši citiem, kā arī Nacionālā kino centra aktīvais informatīvais darbs.

Līdz šim par "Rīgas filmu fondu" ir interesējušies Japānas, Krievijas, Lielbritānijas, Indijas, Dienvidkorejas, Nīderlandes, Vācijas un ASV kinoproducenti.

Kā noradīja Labanovskis, to, cik dalībnieki šogad pieteikušies līdzfinansējuma programmai "Rīgas filmu fonds", varēs uzzināt nākamnedēļ, bet skaidrs ir viens, ka interese ir bijusi liela.

"Rīgas filmu fondam" iesniegtos pieteikumus izvērtē komisija, kas lems par projektiem, kuriem piešķirt finansējumu. "Finansējuma griesti pagaidām nav noteikti. Pēc konkursa norises būs skaidrs, kāds līdzfinansējuma apjoms būtu jāieplāno pilsētas budžetā. Konkursa rezultāti ar budžeta pieprasījumu tiks nodoti deputātiem lemšanai, lai pozitīva lēmuma gadījumā viņi varētu veikt budžeta grozījumus," skaidroja Labanovskis.

Jau ziņots, ka līdzfinansējuma "Rīgas filmu fonds" konkursā varēja piedalīties Latvijā reģistrēti filmu producenti, kuri pieteikuma iesniegšanas brīdī bija noslēguši sadarbības vai kopražojuma priekšlīgumu vai arī līgumu ar ārvalsts filmu producēšanas kompāniju par kino vai televīzijas pilnmetrāžas spēlfilmas vai dokumentālās filmas Rīgas pilsētā uzņemšanu un paredzētā finansējuma ieguldījuma apmēru, kura minimālais kopējais ārvalsts filmas projekta budžets ir 500 000 latu.

Pieteikuma iesniegšanas brīdi apstiprinātajam filmas finansējumam jābūt vismaz 50% apmērā no filmas kopējām izmaksām.

"Rīgas filmu fonds" ir līdzfinansējuma programma ārvalstu filmu uzņemšanai Rīgā, kas tika izveidots 2010.gadā, sadarbojoties Rīgas domei ar Nacionālo kino centru. Šīs programmas mērķis ir veicināt ārvalstu filmu uzņemšanu Rīgā, radīt jaunas darba vietas, piesaistīt investīcijas Rīgai, veicināt nacionālās kino industrijas attīstību, kā arī popularizēt Rīgas pilsētu.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Latvijā tika uzņemta japāņu filma "Mākoņi pār pakalnu", kurā tika atspoguļoti Krievijas un Japānas kara notikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja