Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rekonstruētais Rīgas kinoteātris atguvis vēsturisko nosaukumu Splendid Palace

Kino festivāla Baltijas pērle atklāšanas dienā 15. septembrī kinoteātris Rīga atgūs savu vēsturisko nosaukumu Splendid Palace, par to festivāla Baltijas pērle un kino Rīga rīkotajā preses konferencē pastāstīja SIA Rīgas nami valdes loceklis Ludviks Almers

Jau drīzumā vēsturiskais nosaukums rotās slaveno afišu sienu. Kinoteātra rekonstrukciju, kuras laikā Lielajā zālē uzstādīts jauns ekrāns, paplašināta skatuve, izbūvēti akustiskie griesti un veikti citi pārbūves darbi, turpina tālākie uzlabojumi – tiks uzstādītas digitālās kino afišas, lai skatītāji varētu ērtāk iepazīties ar jaunumiem, un aparatūra, kas sniegs iespēju izrādīt 2D digitālās un 3D filmas. Vecā tehnika arī turpmāk ļaus demonstrēt kinodarbu kopijas analogajā 35 milimetru formātā.

Kino kritiķe Daira Āboliņa prese konferencē aicināja aptaujāt draugus un paziņas, vai mājās nav saglabājušās senas lietas no vecāko ģimenes locekļu krājumiem, kas privāti saistās ar došanos uz Splendid Palace līdz 1952. gadam, kad kinoteātris ieguva nosaukumu Rīga. Iespējams, ir kāda somiņa, lakats vai pat zeķes, ko cilvēki būtu ar mieru aizdot, ja ne atdot, kinoteātra vēstures liecību krātuvei. Šīs lietas tiks izliktas apskatei un palīdzēs radīt atbilstošu atmosfēru pārdēvēšanas svētku periodā.

Kinoteātris, kas orientējas uz kvalitatīvu autorkino, art house kinodarbiem, daudzkārt savam repertuāram izraudzījies filmas, kuras Rīgā pirmo reizi demonstrētas festivālā Baltijas pērle.

Festivāla Baltijas pērle ģenerāldirektore Marina Ļipčenko pauda gandarījumu par iespēju būt klāt kinoteātrim tik nozīmīgā brīdī, jo tieši šeit pirms 19 gadiem notika pirmais kinoaktieru festivāls Baltijas pērle, un atgādināja, ka šoruden festivāls aicinās skatītājus uz kinozālēm Rīgas Kongresu namā un Splendid Palace no 15. līdz 25. septembrim, lai izvēlētos baudīt saistošākās no vairāk nekā četrdesmit filmām, kuras guvušas publikas un žūriju ievērību nozīmīgākajos starptautiskajos kinofestivālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja