Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Šogad Positivus kinoteātrī būs iespēja baudīt arī kino klasikas šedevrus

Šī gada Positivus festivāla kinoteātra programmā tiks piedāvāti spilgti pasaules un latviešu kino klasikas darbi, kas ir iedvesmojuši vairākas paaudzes, pavēstīja pasākuma organizatori.

Programmu papildinās arī jaunākie latviešu un ārzemju animācijas, īsfilmu un pilnmetrāžas meistardabi. Tajā būs īpašas diskusijas un sarunas filmu starplaikos, kurās piedalīsies režisori, producenti, kuratori un citi ar kino saistīti profesionāļi.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls piedāvās Ziemeļvalstu filmu programmu bērniem un jauniešiem, kinoteātris Kino Bize festivāla laikā sniegs iespēju baudīt pasaules kino klasiku. Savukārt Nacionālais Kino centrs kino gardēžiem piedāvās ieskatu latviešu kino klasikā ar tādām nesen restaurētām filmām kā pašmāju režisoru Gunāra Cilinska un Vara Braslas darbu Ezera sonāte un Aleksandra Leimaņa filmu Vella kalpi.

Dokumentālā kino ciklā varēs redzēt filmas par izcilām latviešu personībām: Kristas Burānes jaunāko darbu Māra, kas ir stāsts par teātra režisori Māru Ķimeli, Ginta Grūbes Vairāk nekā dzīve, kas ieskatās režisora Alvja Hermaņa radošajā procesā, kā arī Olafa Okunova Teritorija Vija Celmiņš – stāsts par pasaulē slaveno latviešu gleznotāju Viju Celmiņu, kā arī daudzas citas.

Starptautiskais kino festivāls 2Annas piedāvās plašu filmu programmu, kas izcels pēdējā laika aktuālākos virtuālās vides video no Baltijas, sniegs ieskatu pārsteidzoši radošajā Latvijas mūzikas video industrijas veikumā, kā arī izklaidēs skatītājus ar svaigu kravu pasaules asprātīgākajām, skaistākajām un, iespējams, labākajām īsfilmām, kas tapušas pēdējo pāris gadu laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja