Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Svētdien noslēgsies festivāls “Baltijas pērle”

Šodien, 18.septembrī Rīgas Kongresu nama un kinoteātra “Rīga” kasēs sākas biļešu pārdošana uz festivāla beidzamās dienas — 20.septembra seansiem, informē festivāla organizatori.Trīs zālēs tiks demonstrēti festivāla spilgtākie kinodarbi, kuri nekad nenonāks kinonomā.  Pēdējoreiz uz lielā  ekrāna varēs redzēt filmas no Odrijas Hepbernas retrospektīvas: „Romas brīvdienas”, „Mīla pēcpusdienā” un leģendāro „Brokastis pie Tifanija”.

„Esi sveicināta, Sagāna!” ir intelektuālākā un dramatiskākā festivāla filma. Fransuāza Sagāna, kura ieradās pasaules literatūrā ar vieglām skumjām un noslēpumainu smaidu, atstāja mūs pirms pieciem gadiem. „Es nodzīvoju kaskadiera dzīvi. Tiesa, man žēl, ka tā nebija līdzsvarotāka, harmoniskāka un, iespējams, poētiskāka. Dažkārt es sapņos redzu sevi pludmalē. Es tur neko nedaru. Tā ir kā uzturēšanās slinkajiem radītā paradīzē, kurā nav jāstrādā… bet attiecībā uz pēcnāves slavu un vietu literatūras panteonā – man nospļauties”. „Mīļumiņš” – pati glamūrīgākā kino programmas filma, grezna belle epoque laika kostīmu melodrāma. Izsmalcinātos franču modernisma interjeros uzplaukst romantiskas attiecības starp Parīzē slavenu kurtizāni un viņas bijušās kolēģes dēlu. Galvenajā lomā burvīgā Mišela Feifere. Franču augstākā sabiedrība, mākslinieki, dzejnieki, politiķi un… kurtizānes.  „Pravietis” – Grand Prix ieguvēja 2009. gada Kannu kinofestivālā. Filma par jaunā Krusttēva dzimšanu un ietekmes iekarošanu noziedzīgajā pasaulē. Šī ir brutālākā festivāla filma.  „Baltā lente” – „Zelta palmas zara” ieguvēja 2009. gada Kannu kinofestivālā. (kinoteātris „Rīga”19.09. !!!). Iesakām visiem kinomāniem! „Naktssardze” – Pītera Grīneveja filma par politiskās sazvērestības un baisa nozieguma izmeklēšanu ar pasaules mākslas vēsturē noslēpumainākās gleznas - Rembranta šedevra „Naktssardze” palīdzību. „Manas zvaigznes un es” – brīnišķīga franču komēdija ar visskaistākajām aktrisēm, kurā galvenajā lomā ir 2007. gada „Baltijas pērles” goda prezidente Katrīna Denēva.  Tiks demonstrēta arī filma “Koko līdz Šanelei” — stāsts par modes leģendas tapšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja