Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tiešsaistē norisināsies festivāls Dzeja bez robežām 2020

Sestdien, 5. decembrī, no plkst. 13 līdz 16 tiešsaistē notiks starptautiskā dzejas festivāla Dzeja bez robežām lasījumi. Festivālā šoreiz piedalīsies 11 dzejnieki no Latvijas, Krievijas un Ķīnas, informēja festivāla rīkotāji.

Parasti festivāla lasījumi notiek Rīgā. Šoreiz pandēmijas dēļ katras valsts pārstāvji lasīs savā valstī: dzejnieki no Krievijas – grāmatu veikalā Порядок слов Pēterburgā, dzejnieki no Ķīnas – grāmatu veikalā Madzižeņs Pekinā, dzejnieki no Latvijas – Happy Art Museum (pēc ārkārtējās situācijas noteikumiem lasījumi Rīgā notiek bez skatītājiem). 

Festivāls Dzeja bez robežām tiks rīkots trīs valodās: latviešu, krievu un ķīniešu (festivāla gada valoda). Festivālā piedalīsies trīs dzejnieki, kas raksta festivāla gada valodā, četri latviešu un četri krievu autori. 

No Latvijas festivālā piedalīsies: Ingmāra Balode, Ivars Šteinbergs, Krista Anna Belševica, Lote Vilma Vītiņa; krievu valodu pārstāvēs – Vasiļijs Karasjovs no Latvijas, Dmirijs Grigorjevs, Nastja Denisova, Vlads Gagins no Krievijas.  Festivāla dzejnieki no Ķīnas – Šeņs Haobo, Li Suo un Sji Va.

Pie atdzejojumiem strādājuši dzejnieki no Latvijas un Krievijas – Einārs Pelšs, Dmitrijs Kuzmins, Jeļizaveta Abušinova.

Festivāla noslēgumā dzejnieki-dalībnieki slepenā balsojumā izvēlēsies festivāla balvas ieguvēju. Festivāla Dzeja bez robežām balva – laureāta dzejas krājuma publicēšana vienā no festivāla valodām izdevniecībā Literature Without Borders vai arī ārzemju partneru izdevniecībā.  Iepriekšējo gadu laureāti – Gaļina Rimbu no Krievijas (grāmata Kosmiskais prospekts iznākusi Literature Without Borders izdevniecībā 2018. g.), Efrata Mišorija no Izraēlas (grāmata tiek gatavota) un Fjodors Svarovskis no Melnkalnes.

Starptautiskā dzejas festivāla Dzeja bez robežām pasākumi notiek ceturto reizi, un tie turpina festivāla Dzejnieka asinis tradīcijas, aicinot uz Latviju ārzemju māksliniekus un veicinot starptautisko literāro dialogu. Festivāla organizatori ir dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins (Literature Without Borders, Ozolnieki, Latvija), dzejnieki Jeļena Glazova un Kaspars Zalāns.

Festivāls tiek rīkots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Saite uz tiešsaisti tiks publicēta īsi pirms pasākuma: https://www.facebook.com/Dzejabezrobezam

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja