Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Baltā nakts 2016 pulcējusi ievērojamu skaitu apmeklētāju

Naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā norisinājās Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts, kas pulcēja ļoti lielu apmeklētāju skaitu, informēja pasākuma pāsrtāve Olga Ribkina.

Pirmās organizatoru aplēses liecina, ka šogad 56 Baltās nakts pasākumus apmeklēja ap 55'000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Apmeklētāju atsauksmes un vērtējumi, ko organizatori saņēma klātienē, sociālos tīklos, e-pastos un in-terneta vietnē www.baltanakts.lv liecina, ka šī gada Baltā nakts cilvēkiem ir raisījusi pozitīvas emocijas un vēlmi laikmetīgās mākslas aktivitātēs iesaistīties arī turpmāk.

Visvairāk novērtējumu un apmeklētāju foto fiksāciju iemantoja interaktīvie projekti Mākonis (mākslinieki Keitlinda Brauna un Veins Gerets, Kanāda), kas joprojām ir apskatāms laukumā pie Brīvības pieminekļa, kā arī arhitekta un scenogrāfa Didža Jaunzema vides objekts Parametriskais ledājs.

Tāpat apmeklētāji aktīvi dalījās iespaidos par šī gada centrālā notikuma Tēlniecības Kvadriennāle Rīga izstādi un tēlniecības objektiem pilsētā, un mākslinieka Ginta Gabrāna virtuālo projektu SAN Esplanādē.

Apmeklētāju aktivitāte visu Baltās nakts norises laiku bija liela visās norises vietās. Daudzi apmeklētāji nesteidzīgi baudīja vairākus koncertus un pirmatskaņojumus, kā arī šausmu, dokumentālo, komēdiju un īsfilmu kino programmas. Savukārt, citi steidza apmeklēt pēc iespējas plašāku instalāciju, izstāžu, pasākumu un norišu vietu skaitu, lai redzētu un izbaudītu Balto nakti pilnībā.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma tika atjaunots Baltās nakts tramvajs, kas kā mūsdienu mākslas objekts un vienlaikus sabiedriskā transporta līdzeklis savienoja Rīgas centru ar vienu no tālākajiem norises punktiem, kursējot maršrutā Ausekļa iela - Gaujas iela - Ausekļa iela. Apmeklētāji novērtēja un aktīvi izmantoja tramvaja sniegtās iespējas un emocijas.

Baltā nakts Rīgā notiek katru gadu septembra sākumā, šogad forums notika 11. reizi. To veidoja vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti, tostarp, koncerti, instalācijas un skulptūras pilsētvidē, izstādes, multimediāli projekti, dzejas sacensības un lasījumi un filmu programmas.

Baltās nakts pamatprogrammu papildināja vairāk nekā 20 iniciatīvu projekti, kuru organizēšanā iesaistījās teātri, skolas un bērnudārzi, mākslas galerijas, kafejnīcas, mākslas un kultūras studijas un citi aktīvie rīdzinieki un domu biedri.

Baltā nakts šogad koncentrējās ierastās ģeogrāfiskās vietās - Rīgas centrā, Vecrīgā, Spīķeru kvartālā un tuvējā Pārdaugavā. Īpaši aktīva šogad bija Miera iela un tai blakus esošie kvartāli - no Gaujas ielas mākslinieku kvartāla, Lielajiem kapiem līdz pat Brīvības ielai.

Baltā nakts Rīgā ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. Šobrīd Balto nakti vai līdzvērtīgus pasākumus organizē arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas.

Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2017 gaidāms nākamgad septembra sākumā – 9. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja