Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kim? 2018. gada noslēdzošajā izstāžu ciklā notiks Armanda Zelča un Dites Gantrīsas personālizstādes

Kim? Laikmetīgās mākslas centrā 6. decembrī plkst. 19 notiks 2018. gada noslēdzošā izstāžu cikla atklāšana, kurā būs skatāmas Dites Gantrīsas un Armanda Zelča personālizstādes, informēja kim? pārstāvji.

Armanda Zelča personālizstāde Kad šo lasīsiet, nekas īpašs nebūs noticis un Dites Gantrīsas personālizstāde Brīvā laulība būs apskatāmas līdz 2019. gada 27. janvārim.

Armands Zelčs ir latviešu jaunās paaudzes mākslinieks, kurš sevi piesaka ar rūpīgi veidotiem un pārdomātiem objektiem. Zelča jaunākās gaidāmās izstādes nosaukums ar intriģējošo un māksliniekam raksturīgo ironisko pieskaņu "Kad šo lasīsiet, nekas īpašs nebūs noticis" ir mākslinieka ilgi gaidīta personālizstāde, kas atspoguļo tādas tēmas kā izolācija (brīvprātīga vai piespiedu) un sevis apzināšanās process dažādos stāvokļos, kurus tiešā veidā ierosinājusi uzturēšanās noteiktā vidē.

Armands Zelčs (1978) ir Latvijā dzimis mākslinieks. Zelčs ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas bakalaura un maģistra programmas un studējis Berlīnes mākslas universitātes (UDK) Eksperimentālo mediju nodaļā. Armanda Zelča izstāde Trails of Fading Landscapes izstādīta gan Hobusepea Gallery Igaunijā, gan Latvijā Kim? Laikmetīgās mākslas centrā. Mākslinieks ir piedalījies vairākās grupu izstādēs - NNN Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Terra Incognita. Familiar Infinity Kumu Igaunijā, Gaisma kabeļa galā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Liliy's Pool Art in General ASV, 24 Spaces-Cacophony Malmö Konsthall Zviedrijā u.c.

Dāņu mākslinieces Dites Gantrīsas jaunākajā darbu skatē Brīvā laulība atspoguļo tādas tēmas un indivīdu raksturojoši (reizēm, neatņemami) lielumi kā alkas, mīlestība un iekāre, kā arī brīvība un atkarība. Izstādes pamattēma ir iekāre, kas tiek iztirzāta stāstījumā - trāpīgā, iespējami sāpīgā, bet tajā pašā laikā tiks prezentēta kā spēcīga sajūtu pieredze.

Šī būs dāņu māksliniecespirmā ekspozīcija Baltijas valstīs, ko veidos skulptuāli objekti, kas netiešā, poētiskā veidā radīs noskaņu, kas, mākslinieces skatījumā, atspoguļo emocijas un sajūtas atvērto attiecību modelī.

Dite Gantrīsa (1980) ir dāņu māksliniece, kas dzīvo un strādā Kopenhāgenā. Gantrīsa ir ieguvusi maģistra grādu Dāņu Dizaina skolas (Danish School of Design) Vizuālās komunikācijas nodaļā. Kopš 2012. gada aktīvi veido izstādes Eiropā un ASV, no kurām nesenākās ir personālizstādes Sexual Feeling Frutta Romā, Peace, Love & Harmony SALTS galerijā Birsfeldenē, Šveicē, grupu izstādes The Grove Hester galerijā Ņujorkā, In the Depth of the Surface Ex Fabrica Orobia Milānā, Trust Kunstal Charlottenborg Kopenhāgenā, kā arī Frutta galerijas ekspozīcijās mākslas mesēs, tostarp Frieze London 2016 u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja