Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mākslas stacijā Dubulti notiks izstāde Studentu dienasgrāmatas

11. martā plkst. 18 _Mākslas stacijā Dubulti _tiks atklāta laikmetīgās mākslas izstāde _Studentu dienasgrāmatas, _informēja izstādes kuratore Inga Šteimane. 11. martā plkst. 18.30 tur būs skatāma arī Sabīnes Moores performance Waterflower.

Studentu dienasgrāmatas ir izstāde, kurā piedalās jauni mākslinieki. Viņi vēl studē. Dienasgrāmatas formāts norāda, ka izstādi interesē ne tikai rezultāts, bet arī apstākļi un domas, kas saistīti ar darba tapšanu. Studentu dienasgrāmatās būs redzami darbi un studijas, skices un koncepcijas, kas izkāps no institucionalizētu priekšstatu rāmjiem.

Par izstādes tematisko kopsaucēju uzskatāma vēlme komentēt jauno mākslinieku intuitīvo saikni ar mākslas vēsturi. Mūsdienās vēsture ir tuvu, taču visbūtiskāk tās tuvumu vai tālumu nosaka nevis hronoloģija, bet interpretācija. Mākslas vēsture ir vieta, kurā mākslinieks dzīvo paralēli savai laicīgajai dzīvei konkrētā ģeogrāfiskā un kultūras realitātē. Vēstures projekcijas spēj piešķirt iluzoru formas skaidrību un pabeigtību grūti notveramajai šodienai. Ne velti laikmetīgo mākslu lielā mērā raksturo tādi jēdzieni kā "apropriācija" un "intertekstualitāte", un tāds rafinēts vingrinājums kā metadiskursa jeb autora pozīcijas atmešana. Kā Latvijas jaunos māksliniekus ietekmē šīs un citas postmodernisma rafinētības? Vai profesionālā apmācība ved viņus pie svaigākām atziņām? Kā jūtas Latvijas jaunais mākslinieks starp laikmetīgās mākslas universālajām paradigmām un savu ģeogrāfisko sāpi - Latviju? Vai labi pamanāmais latviskās identitātes konstruēšanas aspekts daudzu jaunu Latvijas mākslinieku darbos, kas mūsdienas ļauj salīdzināt ar 19. un 20. gadsimta Latvijas mākslinieku centieniem, ir sekls šķitums vai dziļa īstenība? 

Latvijas laikmetīgajā mākslā stabilu vietu iekarojuši trīsdesmitgadnieki, četrdesmitgadnieki un dzīvie klasiķi, bet visjaunākā paaudze plašākai publikai nav zināma. Izstādes kuratori - Mākslas stacijas Dubulti vadītāja Inga Šteimane un Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras pedagogs, gleznotājs Kaspars Zariņš ir sadarbojušies, lai iesaistītu piecpadsmit Latvijā studējošus jaunos māksliniekus inovatīvā izstādē Studentu dienasgrāmatas.

Izstādes mākslinieki: Dārta Lote Bērziņa, Sabīne Vernere, Dāvis Ozols, Kristīne Kutepova, Marta Veinberga, Sabīne Moore, Alise Bēržvade, Sintija Gādiga, Daina Šteinerte, Talita Vālodze, Alvīne Bautra, Agate Lielpētere, Anna Pabērza, Laura Āboliņa, Envija Medne.

Izstāde Mākslas stacijā Dubulti apskatāma no 12. marta līdz 15. maijam, katru dienu no plkst. 7.15 līdz 18.45.

12. martā un 19. martā plkst. 14 izstādē notiks tikšanās ar jaunajiem māksliniekiem. Individuālās ekskursijas iespējams pieteikt telefoniski tālr.: 29548719 vai pa e-pastu: [email protected] vai [email protected]. Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja