Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aicina pieteikt darbus biennāles Marīna 2021 glezniecības konkursizstādei

No 9. jūlija līdz 29. augustam Jūrmalā notiks 3. starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle Marīna 2021, kas ar daudzveidīgām vizuālās mākslas izstādēm piepildīs Jūrmalas mākslas telpas, darbos atspoguļojot cilvēka mijiedarbību ar jūru. Mākslinieki, attīstot tēmu Es un jūra, aicināti piedalīties biennāles centrālajā notikumā – glezniecības konkursizstādē Jūrmalas pilsētas muzejā, informēja biennāles rīkotāji.

Marīna 2021 tēma Es un jūra iezīmē mūsu katra personīgās attiecības ar jūru. Jau kopš sendienām jūras varenība, stihiskais spēks un noslēpumainā zemūdens pasaule bijusi neizsīkstošs mītu avots pie jūras dzīvojošām tautām. Arī latviešu mīti vēsta, ka pasauli Dievs un Velns radījuši, izmantojot jūras dzelmes dūņas. Lai kāda būtu mītu izcelsme, tie liecina par cilvēku un jūras ciešo mijiedarbību. Kā zinātne, tā māksla šodien cenšas meklēt atbildes uz jautājumiem: kādas mums katram ir attiecības ar dabu, ar jūru un vai tās ir saudzējošas un uz nākotni vērstas? Savienībai Es un jūra ir sena pagātne, bet vai arī bezgalīga un skaista nākotne?

Mākslinieki, attīstot tēmu Es un jūra, aicināti piedalīties biennāles centrālajā notikumā – glezniecības konkursizstādē Jūrmalas pilsētas muzejā. Darbus konkursizstādei var pieteikt līdz šī gada 5. aprīlim.  Darbi tiks vērtēti divās kategorijās: profesionāli mākslinieki – galvenā balva 1000 eiro (pēc nodokļu nomaksas) un mākslas studenti – balva 500 eiro (pēc nodokļu nomaksas). Godalgotajiem māksliniekiem būs arī iespēja rīkot personālizstādi Jūrmalas pilsētas muzejā. Konkursa nolikums pieejams šeit.

Biennāles Marīna 2021 laikā no jūlija vidus līdz augusta beigām Jūrmalas pilsētas muzejos, izstāžu zālēs un galerijās būs skatāmas glezniecības, laikmetīgās mākslas un fotogrāfijas izstādes, plānotas meistarklases un nodarbības ģimenēm. Informācijai par Marīna 2021 aktualitātēm aicinām sekot www.facebook.com/MarinaBiennale.

Biennāli rīko Jūrmalas pilsētas muzejs kopā ar Jūrmalas vēstures un mākslas biedrību, Jūrmalas pilsētas domes atbalstu.

2019. gada konkursizstādē piedalījās 149 mākslinieki no deviņām valstīm. Žūrija profesionālu mākslinieku kategorijā balvu piešķīra igauņu gleznotājam QBA (Martin Kaares), mākslas studenta kategorijā balvu saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas studente Jana Šandibina. 2017. gada biennāles konkursizstādes laureātes: Madara Neikena profesionālu mākslinieku kategorijā un Anete Kalniņa mākslas studenta kategorijā.

Jūras tematikai veltīto izstāžu pirmsākumi meklējami 2006. gadā, kad  gandrīz četrdesmit mākslinieki no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas Jūrmalas pilsētas muzejā aizsāka šobrīd mākslinieku un skatītāju vidū tik populāro jūras tematikai veltīto  izstāžu tradīciju. 2017. gads iezīmēja jaunu pavērsienu, kad, sadarbojoties Jūrmalas muzejiem, izstāžu zālēm, privātām galerijām un biedrībām jūras tematikai veltītās izstādes paplašināja robežas un pārtapa par 1. starptautisko jūras tematikai veltīto biennāli Marīna 2017, skatītājiem piedāvājot dažādu mākslas žanru izstādes visā pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja