Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar izstādi Ēdot ananasus uz Mēness sāksies Rīgas fotomēnesis

Trešdien, 15. maijā plkst. 18.15 Latvijas Okupācijas muzejā ar starptautisko fotomākslas izstādi Ēdot ananasus uz Mēness tiks atklāts šī gada festivāls Rīgas fotomēnesis, informēja festivāla direktors Arnis Balčus.

Izstādes tēma ir tapusi, iedvesmojoties no laikmetīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības ērā, kur viltus ziņas, daļējas patiesības, algoritmos balstīts sociālo mediju saturs ir globālās sabiedrības ikdienas sastāvdaļa. Izstādē būs skatāmi 10 mākslinieku darbi, tostarp ungārietes Dori Lazaras apēdamas tabletes, kas izgatavotas no sasmalcinātiem mediju vizuālajiem materiāliem, vācieša Zīmona Mennera pēdējie kadri pirms teroristu sprādzieniem un dāņa Matiasa Lovgrēna ar termokameru uzņemtie protesti dažādās pasaules vietās.

Izstādē piedalīsies arī trīs Latvijas autori – Aija Bley rada instalāciju par padomju laiku televīzijas skatīšanās rituālu, Marta Veinberga no lielveikala uzlīmēm izveido tipisku guļamrajona blokmāju, bet Voldemārs Johansons piedāvā tiešsaistē ienirt sociālo mediju attēlu straumē. Izstādi kūrējuši Latvijas fotogrāfi Alnis Stakle un Arnis Balčus, bet iekārtojumu veidojis scenogrāfs Artūrs Arnis.

Izstādes ietvaros norisināsies arī virkne izglītojoša rakstura pasākumu – 17. maijā plkst. 13 būs iespējams satikt izstādes autorus un kuratorus un uzzināt izstādes tapšanas un darbu veidošanas aizkulises, 21. maijā plkst. 18 par kolektīvām utopijām un fotogrāfiju stāstīs Alnis Stakle, bet 30. maijā plkst. 18 par fotogrāfiju kā viltus ziņu avotu uzstāsies mediju eksperte un Rīgas Stradiņu universitātes profesore Anda Rožukalne. Izstāde un tās pasākumi apmeklētājiem pieejami bez maksas.

Viens no galvenajiem ikgadējiem notikumiem Latvijas fotogrāfijā – festivāls Rīgas Fotomēnesis – norisinās kopš 2014. gada, šogad tas notiek no 13. maija līdz 16. jūnijam, piedāvājot 11 izstādes, lekcijas, prezentācijas, filmas, āra projekciju, portfolio skati un citus pasākumus. Festivāla ietvaros būs skatāmas vairākas personālizstādes – Andreasam Meiksneram (Vācija) Kara muzejā, Ivetai Gabaliņai-Vaivodei (Latvija) Carevas galerijā, Evai Saukānei (Latvija) Arhitektūras muzejā, Elīnai Semanei (Latvija) bārā Čē, Marijai Kapajevai (Igaunija/Anglija) Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Jari Silomaki (Somija) Žaņa Lipkes memoriālā, Jānim Deinatam (Latvija) Mākslas stacijā Dubulti un Martinam Kollaram (Slovākija) ISSP Galerijā. Pilna festivāla programma pieejama festivāla mājas lapā http://www.rigasfotomenesis.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja