Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar tekstgrupas Orbīta rezidenci Siguldas novads sāk radošo rezidenču programmu

No 11. līdz 19. decembrim Siguldas Jaunās pils radošajā kvartālā taps tekstgrupas Orbīta videoalbums dzejas un skaņu performancei Motopoiesis. Ar šo rezidenci tiek atklāta Siguldas novada rezidenču programma, informēja kultūras centra Siguldas devons pārstāve Kristīne Ķepale.

Latvijas krievu dzejnieku, fotogrāfu, mūziķu un multimediju mākslinieku apvienības Orbīta dzejas un skaņu performance Motopoiesis savu pirmizrādi piedzīvoja īsi pirms pandēmijas sākuma, 2019. gadā festivāla Process atklāšanā (Rīgā). Kopš tā laika performance tikusi izrādīta vairākos festivālos Latvijā, kā arī ārpus tās – Austrijā, Somijā, Igaunijā, Itālijā u. c.

Apvienības dalībnieks Artūrs Punte stāsta: "Orbītas programmas Motopoiesis gadījumā vienlīdz svarīgi ir gan dzirdēt dzejas vārdus, gan redzēt un saprast, kā rodas šī balss iedarbinātā skaņa, tāpēc vēlamies radīt sava veida videokoncertu, kas šo iespēju sniegtu."

Tekstgrupas sastāvā ir arī Semjons Haņins, Vladimirs Svetlovs un Sergejs Timofejevs.

Par Orbītas rezidences vietu izvēlēts Siguldas Jaunās pils radošais kvartāls. Tieši šeit pirms 100 gadiem Rakstnieku pilī, tolaik dēvētā par modernāko Eiropā, literārajos vakaros, ballēs, saietos, kongresos un jubilejās pulcējās pazīstami latviešu rakstnieki, tostarp Kārlis Skalbe, Aleksandrs Čaks, Jānis Akuraters un Rainis.

2022. gadā Siguldas novada kultūras centrs plāno turpināt radošo rezidenču programmu, īpaši izceļot autora, ilustratora un tulkotāja darbu.

Radošo rezidenču programma ir viena no Siguldas novada kultūras centra īstenotajām iniciatīvām ceļā uz UNESCO literatūras pilsētas statusu. Šogad literatūras pilsētas titulu UNESCO rīkotajā konkursā ieguva Lietuvas galvaspilsēta Viļņa, Zviedrijas pilsēta Gēteborga un Indonēzijas galvaspilsēta Džakarta.

Savukārt Siguldai konkursa rezultāti dod iespēju mērķtiecīgi strādāt un pilnveidot iesāktās iniciatīvas, lai pēc diviem gadiem pievienotos 42 literatūras pilsētām pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja