Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bastejkalna virsotnē atklāts mākslas objekts Soliņi

Ceturtdien, 13.novembrī, Bastejkalna virsotnē Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas Māksla publiskā telpā ietvaros atklāts Ērika Boža radītais objekts Soliņi, portālu Diena.lv informēja programmas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Soliņi vienlaikus ir gan mākslas darbs, gan funkcionāli lietojams objekts - tas pilnībā vienādo mākslu ar dzīvi pilsētā. Objekts sastāv no 12 dažāda augstuma soliņiem, kuri regulāri izvietoti uz 16 metru diametra pamatnes. Soliņu izgatavošanai izmantots betons.

"Soliņi ir demokrātiski - ir iespēja izvēlēties, kādā augstumā sēdēt, ir iespēja izvēlēties būt atšķirīgam. Soliņi māca uzdrīkstēšanos. Soliņi ir nedaudz mistiski - aplī sakārtotas struktūras, tāda kā Stounhendža pilsētas centrā, vienmēr liek iedomāties par kādu rituālu virsvērtību, it īpaši, ja vēl ceļš pirms tam ved kalnā augšup. Apsēsties vienā aplī kopā ar nezināmiem garāmgājējiem – tas droši vien prasīs īsu pārdomu un sevis sagatavošanas mirkli. Galu galā – kur vispār likt skatienu?! Vai skatīties uz apļa vidu, kur nekā nav, vai arī uz pretimsēdošo otrajā pusē? Nedaudz neveikla, bet ļoti terapeitiska situācija dienas skrējiena vidū. Bet soliņi tomēr ir demokrātiski - ja gribas, var arī sēdēt, pagriežot visiem muguru," ideju izklāsta mākslinieks Ēriks Božis.

Programmu Māksla publiskā telpā 2014.gadā atklāja ar jauno mākslinieku Brigitas Zelčas-Aispures un Sanda Aispura mākslas objekta Klusā daba inaugurācijas ceremoniju Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā septembra beigās. 10.novembrī pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas atklāja programmas otro objektu – Ojāra Pētersona mākslas darbu Lielā vāze.  Arī 2015.gadā programmas Māksla publiskā telpā ietvaros paredzēts atklāt vairākus jaunus mākslas objektus Rīgas pilsētvidē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja