Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ceļojošā laikmetīgās mākslas izstāde Māksla uz riteņiem dodas ceļā pa visu Latviju

Mākslas centra Noass un Norvēģijas mākslas studijas Fargefabrikken ceļojošais laikmetīgās mākslas projekts - Māksla uz riteņiem sāk Latvijas tūri, kas laikā no šī gada aprīļa līdz nākamā gada aprīlim apceļos 50 vietas visā Latvijā.

Māksla uz riteņiem ir laikmetīgās mākslas projekts bērniem un jauniešiem, kas tapis sadarbībā ar četriem māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas - Evu Vēveri, Ūdu Bremnes, Jurģi Peteru un Zaharu Ze ar mērķi veicināt laikmetīgās mākslas pieejamību reģionos, dodoties pie bērniem un jauniešiem visā Latvijā. Lai to izdarītu izveidota mobila, ceļojoša mākslas izstāde Pa-pa-pa. Parādi man pasauli, kā arī pavadoša tās izglītības programma ar četriem jauniem starpdisciplināriem, inovatīviem darbiem, kas izvietoti divos mikroautobusos.

Izstādes kuratore Sandra Ķempele stāsta: "Ar šo projektu vēlamies veidot pozitīvu priekšstatu par mākslas izstādes apmeklējumu, kas var būt radošs, aktīvs un iedvesmojošs piedzīvojums bērniem un jauniešiem, kā arī veicināt vizuālās mākslas pieejamību ārpus galvaspilsētas. Projekts Māksla uz riteņiem veido dialogu starp māksliniekiem un skolēniem, aktīvi iesaistot bērnus pašā mākslas darba radīšanas procesā, kā ārī runā par bērniem un jauniešiem aktuālām tēmām."

Līdz vasaras sākumam projekts plāno apmeklēt vairāk nekā 25 skolas dažādās Latvijas pilsētas Latgalē, Sēlijā un Vidzemē, tostarp Lielvārdes pamatskolu, Jēkabpils Valsts ģimnāziju, Ilūkstes Raiņa vidusskolu, Siguldas 1. pamatskolu, Valmieras Viestura vidusskolu, Daugavpils Vienības pamatskolu, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija un daudzas citas. Gada otrajā pusē izstāde plāno viesoties arī Zemgalē un Kurzemē.

Māksla uz riteņiem ir Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) grantu programmas Reģionālā attīstība un kultūra finansēts projekts konkursā Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai. Projektu atbalsta Novum Riga Charitable Foundation un Office for Contemporary Art Norway (OCA).

Izstāde pieejama bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja