Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Cēsīs atklās laikmetīgās mākslas biennāles Eiropas jaunrade ceļojošo izstādi

20. augustā jaunajā Cēsu Zinātnes un mākslas centrā Brūzis tiks atklāta laikmetīgās mākslas biennāles _Eiropas jaunrade _ceļojošā izstāde, informēja pasākuma pārstāve Gunta Dātava.

Izstādē piedalās 56 jaunie mākslinieki no septiņām Eiropas valstīm – Francijas, Itālijas, Portugāles, Spānijas, Dānijas un šogad pirmo reizi arī no Latvijas.

Biennāle norisinās jau astoto reizi. Tās mērķis ir dot atspēriena iespējas jaunās paaudzes mūsdienu māksliniekiem un veicināt to atpazīstamību pasaules mērogā.

Zinātnes un mākslas centra Brūzis attīstītājs un Vides risinājumu institūta dibinātājs Gundars Skudriņš norāda: "Jaunos māksliniekus Brūzī izstādīt ir vispareizāk un labāk, jo viņi paši ir jauni un viņu radīšana ir jauna. "Brūvēt" pēc būtības nozīmē "domāt", "radīt". Ja laicīgās pasaules cukuru savieno ar raugu, kas ir radošā sadaļa, un vēl pievieno ūdeni – bez kā nevar, sanāk ļoti labas lietas."

Viens no biennāles kuratoriem, Kaņepes kultūras centra (KKC) direktors Dāvis Kaņepe stāsta: "Biju dzirdējis, ka Cēsu Brūzis nonācis gādīgās rokās, un devos misijā pie tā īpašnieka Skudriņa kunga, kuru tobrīd vēl nepazinu. Pēc stundu garas sarunas par visu pasauli, grapu un mežiem viss bija sarunāts. Pusgadu vēlāk mākslinieks no Latvijas Klāvs Loris ir ieguvis biennāles Grand Prix balvu Parīzē, un biennāles kuluāros runā, ka Latvijas ekspozīcija ir starp trim labākajām!"

Biennāles kartē Latvija iezīmē Austrumu un Ziemeļu galējo punktu, tādējādi paplašinot biennāles tīklu ne tikai ģeogrāfiskā ziņā, bet arī iedibinot jaunas tradīcijas un pienesot daudzpusīgākas tēmas biennāles izstādēs.

Lai vēstītu par Starptautiskās mākslas biennāles Eiropas jaunrade atceļošanu no Francijas uz Cēsīm, Cēsu Vienības laukumā novietota KKC krāšņā lauva.

Izstāde būs apskatāma līdz 18.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja