Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dailes teātrī notiks tikšanās ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi

Dailes teātra Kamerzālē 27. februārī, plkst. 18:30 notiks pasākums Zinību stunda. Pieredze un pārdomas lekcijas formā, kurā piedalīsies režisore Laura Groza-Ķibere, informēja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Sarunu ar režisori vadīs Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja. 

Laura Groza-Ķibere ir iestudējusi 25 izrādes Dailes teātrī, Liepājas teātrī un Latvijas Nacionālajā operā un saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu kā Gada režisore. Šie iestudējumi vienmēr vēstījuši par spilgtām, neparastām, savdabīgām un dažreiz arī savrupām personām un personībām gan dzīvē, gan mākslā. Starp šīm izrādēm īpaši jāpiemin iestudējumi Es – Frīda Kalo, Salome, M.Butterfly, Piafa, 1984, Equus, Frankenšteins, opera Iemūrētie un nu arī jaunākais iestudējums – Oskara Vailda izjūtu drāma Doriana Greja portrets.

Desmit teātrī un režisores profesijā pavadīti gadi ļaus Laurai dalīties savā pieredzē ar skatītājiem, īpaši pieskaroties tēmai par radošo ceļu no iecerēm līdz realizācijai, no idejas līdz tās īstenošanai.

Bezmaksas ielūgumus uz pasākumu varēs saņemt no 20. februāra plkst.10 visās Biļešu Paradīzes kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

 

 

Top komentāri

ielūdzamais
i
Dikti gribētos aiziet uz lekciju, bet bīstos, vai muti spēšu noturēt ciet. Varētu ar rokām turēt, bet šaubos, ka tas līdzēs. Gaudīšos par lielisko aktieru Grūbes un Dombrovska upura bezjēdzību. Pirmais nākot uz izrādi, lai aplīmētos, ka ne acu lāga ārpusē nepaliek, otrs visu izrādi pašaizliedzīgi salauž sevi visburtiskākajā nozīmē, pie viena deformējot runu, ka vārdos maz kas saprotams. Kolīdz satiekas ar Kučinsku, tā "vecā skaņu plate" griežas. Jācer, ka izrāde par Edīti Piafu atgriezīsies. Manuprāt režisores izrādes ir konstrukcijas, kur emocionāla iedarbība paliek visai tālā plānā. Mani pārsteidz arī Lauras ieilgusī interese vienīgi par sapostītu, salauztu, deformētu pasauli, kuras atliku likām tiek no kino un tv ekrāniem.
Romāns
R
Sieviete, dāma, dzīvības devēja, režisore, māksliniece...Man patīk daiļo dzimumu idealizēt, vājš raksturs, ko padarīsi. Tagad par otru savu negāciju-tieksmi pārspīlēt. Kā var tā būt, ka radot skatuves tēlus, par katru cenu vajag pasmelt it kā no kanalizācijas akas. Tāds kā apliecinājums pazušanai- nekas nav bijis, nav un diezin vai būs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja