Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivālā Today Is Our Tomorrow Baltijas valstis pārstāvēs Agne Jokše, Sandra Kosorotova, Anni Puolaka un Marta Trektere

Šogad transdisciplinārajā festivālā Today Is Our Tomorrow Agne Jokše, Sandra Kosorotova, Anni Puolaka un Marta Trektere, informēja Latvijas Laikmetīgā centra pārstāvji.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar Narvas mākslas rezidenci un Nidas mākslas koloniju, sākot ar 10. martu, piedalās festivālā Today is Our Tomorrow, ko rīko Helsinkos bāzēta kuratoru aģentūra un izglītības resurss PUBLICS. Festivāla programma ilgs mēnesi un būs pieejama dažādās tiešsaistes platformās. 

Today Is Our Tomorrow ir transdisciplinārs festivāls, ko 2019. gadā aizsāka rīkot PUBLICS. Tas katru gadu notiek atšķirīgā formā un vietā. Festivāla norises pamatā tiek izmantota sadarbības un kopproducēšanas metode, atbalstot atšķirīgus viedokļus, prakses, identitātes un viņu pieredžu daudzveidību. Šodiena jau ir mūsu rītdiena, un ir pienācis laiks vienam par otru parūpēties, lai varam dalīties mūsu daudzajos sapņos un gādāt par kopīgām nākotnēm.

Šogad sadarbībā ar PUBLICS trīs Baltijas mākslas institūcijas Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, Narvas mākslas rezidence un Nidas mākslas kolonija kopā ir producējušas mākslas darbus, ko veidojušas mākslinieces Agne Jokše, Sandra Kosorotova, Anni Puolaka un Marta Trektere. Katrs no šiem darbiem izzina atšķirīgas kopā būšanas un dzīvošanas prakses, iezīmējot mūsu dzīves telpas iespējas uz labāku sadarbību vērstai, līdzjūtīgākai un taisnīgākai pasaulei. Festivāla programma norisināsies visu martu atšķirīgās tiešsaistes formās un platformās un tās laikā tiks prezentēti mākslinieču darbi:

WEEDS FEED! ir mākslinieces Sandras Kosorotovas sastādīts taktils izdevums, ko māksliniece prezentēs 10. martā. Tas aptver idejas par gādīgumu kā māksliniecisku praksi, sākot no padziļināta pētījuma par ēdiena kapitālismu un zemes pārvaldību un beidzot ar fermentālo veselību un iespēju pabarot citam citu.

Unconditional Love ir Agnes Jokšes veidots videodarbs, kas izskata sapiņķerētas ģimenes paaudžu attiecības un to lomu pretenzijās uz radniecību. Tajā ietvertas vairākas saistītas daļas, kas pēta tēmas, saistītas ar rūpēm, līdzjūtību un mīlestību caur tādu paaudžu attiecību prizmu, kuras veidojas paralēli sociālajām un politiskajām pārmaiņām 1990. gadu Lietuvā, kad notika pāreja no Padomju Savienības ekonomiskajiem un ideoloģiskajiem modeļiem uz šodienas neatkarīgo valsti.

Oestrus Youth ir Anni Puolakas un Martas Trekteres kopīga performance, kas norisināsies 1. aprīlī Publics, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra un mākslinieču Instagram kontos. Performance apvienos divas performances, Oestrus un Painless Youth, kuru ietvaros abas mākslinieces iesaistās viena otras darbā kā viesmākslinieces un atbalstītājas. Oestrus Youth pēta sadarbību, uzticību un hibriditāti kā jēgpilnus līdzekļus, lai stātos pretī cilvēka stāvoklim. Puolaka un Trektere sadarbojas kopš 2018. gada, papildinot, mijiedarbojoties un darbojoties kā kuratores viena otras veikumiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) ir starptautisku un nacionāla mēroga mākslas notikumu kurators un producents. Kopš 1993. gada tas pēta un veido laikmetīgās mākslas procesus Latvijā un starptautiski, lai provocētu kritisku refleksiju par mūsdienu sabiedrības jautājumiem. Starp LLMC pazīšanās zīmēm ir vērienīgākais ikgadējais laikmetīgās mākslas notikums Baltijā Survival Kit, laikmetīgās mākslas izstādes Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Hardija Lediņa gads un Latvijas pārstāvniecība tādos starptautiskos notikumos kā Kochi-Muziris biennāle, Venēcijas mākslas biennāle u.c.

Narvas Mākslas rezidence (NART) ir 2015. gadā dibināta kultūras platforma, kas veicina rezidences, mākslas izstādes, pasākumus un izglītības darbnīcas. Tā atrodas Narvā, pilsētā uz Igaunijas-Krievijas robežas, vēsturiskajā Krēnholmas rajonā. Starptautiskās rezidējošo mākslinieku programmas mērķis ir veidot radošu apmaiņu starp speciālistiem, kā arī stiprināt saites ar vietējo kopienu. NART pārvalda Igaunijas Mākslas akadēmija kopā ar Narva Gate, un to atbalsta Igaunijas Kultūras ministrija.

Viļņas Mākslas akadēmijas Nidas Mākslas kolonija ir vieta profesionāliem māksliniekiem un speciālistiem koncentrēta un netraucēta darba veikšanai Nidā, attālā UNESCO Pasaules mantojuma vietā. NAC ieskauj Kuršu kāpas unikālā ainava: meži, smilšu kāpas un jūra. NAC tika atvērta 2011. gadā un notur starptautisku rezidenču programmu un ikgadējo Nidas doktorantūras skolu, kā arī veido mākslas, izglītības un pētniecības projektus Nidā un citur, piemēram, 58. starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles Lietuvas paviljonu Sun & Sea: Marina 2019. gadā.

PUBLICS ir kuratoriāla aģentūra ar īpaši veidotu bibliotēku, notikumu vietu un lasītavu Vallilā, Somijā. Festivāls This is our Tomorrow pirmo reizi nosisinājās 2019. gadā. Tā programma tika kopā veidota ar desmit dažādām organizācijām un vairāk nekā 50 māksliniekiem un kolektīviem.

Festivāla This is our Tomorrow pieejama PUBLICS mājaslapā https://www.publics.fi/calendar/today-is-our-tomorrow-2021/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja