Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Fotogrāfijas muzejā notiks sarunu vakars ar izstādes Wunderkammer kuratori Šeldu Puķīti

Ceturtdien, 30. jūlijā, plkst. 18 Latvijas Fotogrāfijas muzejs un Rīgas Fotogrāfijas biennāle 2020 ielūdz uz sarunu un izstādes Wunderkammer (Brīnumistaba) apskati kopā ar tās kuratori Šeldu Puķīti, informēja Latvijas Fotogrāfijas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Muižniece.

No 24. jūlija Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs skatāma Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2020 starptautiska grupas izstāde Wunderkammer (Brīnumistaba), kurā piedalās Andress Galeano (Andrés Galeano, ES), Flo Kasearu (EE), Margita Lehmusa (Margit Lõhmus, EE), Visvalds Morkevičs (Visvaldas Morkevičius, LT), Jānuss Samma (Jaanus Samma, EE), Joahims Šmits (Joachim Schmid, DE), Īu Susiraja (Iiu Susiraja, FI), Diāna Tamane (LV/EE), Rvīns Varde (LV).

Iedvesmojoties no ziņkārības kabineta tradīcijas, kas savu uzplaukumu piedzīvoja 16. gadsimtā, starptautiskā grupas izstāde Wunderkammer pievēršas kolekcionēšanas fenomenam mūsdienu mākslinieku radošajā darbībā. Izstādes ideja radusies, atsaucoties uz biennāles šā gada tematisko fokusu – realitātes arheoloģiju, kas aicina, pētot dažādus pagātnes slāņus, pievērsties arī mūsdienu digitālā mantojuma perspektīvai. Ziņkārības kabineti bija neatņemama augstmaņu un aristokrātu dzīves sastāvdaļa, kuros viņi nereti uzglabāja dažādus retus vai savdabīgus priekšmetus, izstādot un izrādot tos saviem viesiem. Kolekcionēšana, ietverot sevī domu par pasauli kā dažādu stāstu, zināšanu un brīnumainu objektu apvienojošu visumu, dažādos laikos kalpojusi par iedvesmas avotu arī māksliniekiem, dodot iespēju radīt individuālas, vizionāras un nenoliedzami skaistas mikropasaules.

"Izstāde kopumā tiek veidota kā tāda krievu lelle [matrjoška], mākslinieku darbiem ietverot arī citu cilvēku veidotus darbus, kamēr izstādes darbi kļūst par daļu no muzeja kolekcijas, bet muzejs - par kuratora veidotu ziņkārību kabinetu, ko izrādīt saviem viesiem," - Šelda Puķīte.

Maksa par ieeju 1,50 eiro (izstādes ieejas cena). Pasākums notiks latviešu valodā.

Uzmanību! Pasākums tiks organizēts ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Cilvēku skaits pasākumā ierobežots, lai rezervētu dalību, lūdzu, sazināties ar Latvijas Fotogrāfijas muzeju, rakstot uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja