Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Fotogrāfijas muzejā skatāma Lauras Stīvensas fotogrāfiju izstāde Mēs vienatnē

No 9. augusta līdz 2. septembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja trešajā stāvā skatāma Lauras Stīvensas fotogrāfiju izstāde Mēs vienatnē (Us alone), pastāstīja muzeja pārstāve Baiba Rībere.Fotogrāfijas ir kā sava veida pētījums, kura ietvaros Laura Stīvensa atspoguļo spriedzi un cīņu starp vīrieti un sievieti, kas nolēmuši dzīvot kopā.

Šīs fotogrāfijas nelīdzinās tradicionālajam attēlam ar laimīgu, mīlošu pāri, kam smaids sejā. Tā vietā fotogrāfe atklāj tās slēptās attiecību nianses, vienmuļos un melanholiskos brīžus, ko rada pāra līdzāspastāvēšana. Savos darbos Laura Stīvensa vēlas izzināt atšķirības partneru vidū, kuri savās attiecībās cenšas saglabāt personīgo brīvību un identitāti, bet paralēli tam tomēr ir daļa no pāra kopīgās dzīves, kopīgās realitātes.Šī darbu sērija sastāv no fotogrāfijām, kurās redzami reāli eksistējoši pāri savās dzīvesvietās. Fotogrāfijas tapušas fotogrāfei sadarbojoties ar šiem pāriem, kas fotosesijā mēģina padarīt redzamu viņu divkāršo esamību. Lauras Stīvensas sērija Mēs vienatnē atklāj smalku gaismas un krāsu izjūtu, kas fotogrāfijās rada intīmu un mazliet glezniecisku noskaņu.Laura Stīvensa (Laura Stevens) dzimusi 1977. gadā, Anglijā, taču šobrīd dzīvo un strādā Parīzē, kur tapusi daļa no izstādē redzamās sērijas. Fotogrāfei ir Līdsas Metropolitēna Universitātes grafiskās mākslas un dizaina grāds, kā arī Braitonas Universitātes maģistra diploms fotogrāfijas nozarē. Laura Stīvensa 2009. un 2010. gadā piedalījusies fotogrāfu darbnīcās Spānijā, bet 2005. gadā bijusi Vizuālās mākslas rezidencē Indijā. 2010. gada fotogrāfe saņēmusi Džūlijas Margaretas Kameronas balvu, bet 2011. gadā ieguva Kauņas fotofestivāla balvu Photo Star 2011. Fotogrāfe līdz šim piedalījusies grupas izstādēs Lielbritānijā, Francijā un ASV. Šī ir pirmā Lauras Stīvensas personālizstāde.

Lauras Stīvensas izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 9. augustā plkst. 17, Latvijas Fotogrāfijas muzejā Rīgā, Mārstaļu ielā 8.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja