Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Galerijā Alma atklās Kristiana Brektes izstādi Beigts nav miris

No 22. novembra līdz 2015. gada 9. janvārim galerijā Alma būs apskatāma Kristiana Brektes personālizstāde _Beigts nav miris, _informēja galerijas pārstāve Astrida Riņķe.

Kristiana Brektes radošā darbība allaž bijusi piesātināta spilgtiem iztēles tēliem un populārajā kultūrā, mākslā un reliģijā labi pazīstamiem simboliem. Kauli, krusti un melnas tušas notecējumi Brektes rokās kļūst par sava veida spēles atribūtiem, kas rezultējas uzvarā pret ierastu skatījumu uz lietām. Viņam nav intereses izmainīt pasauli, bēgt no cilvēciskām novirzēm, bet gan tās izprast ar vieglumu un pašironiju. Izstādi veido autora pašportreti, skulpturāli ready-made objekti un fotogrāfijas, kas līdzīgi dienasgrāmatai pastāsta par līdz šim pieredzēto.

Šā gada rudenī izdevniecība Neputns laidusi klajā Kristiana Brektes katalogu, kas tiks prezentēts izstādes ietvaros. Tas ir pirmais izdevums, kas veltīts mākslinieka daiļradei un tapis saistībā ar pavasarī apritējušo trīsdesmit trīs gadu jubileju. Šis laika nogrieznis kalpo kā sava veida atskaites punkts, kas liek apzināt līdz šim paveikto un virzīties tālāk.

Jau vairāk kā desmit gadus Brekte ir rotaļājies ar dzīvnieku un cilvēku anatomiju, sabiedrības morāles normām un miesiskajām kaislībām, bet to atveidojumā sajūsminājies nevis par to nepareizību vai pagrimumu, bet gan krāsu, formu un ritmu. Mākslinieka uzdevums nav pamācīt, bet atrast veidu kā palūkoties gan piķa melnā tumsā, gan kairinoši baltā gaismā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja