Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Galerijā Noass notiks Orbītas izstāde No kā rodas dzeja?

16. maijā plkst. 19 peldošajā galerijā Noass (AB dambis 2, Rīga) tiks atklāta dzejnieku un mākslinieku grupas Orbīta multimediāla izstāde No kā rodas dzeja?, informēja mākslinieki pārstāve Zane Volkinšteine.

Orbītas dalībnieki (Artūrs Punte, Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs un Aleksandrs Zapoļs) nolēmuši sameklēt saturīgas atbildes uz triviālo, dzejniekiem bieži uzdoto jautājumu – kā un no kurienes rodas poētiskie teksti. 

Vai tā ir mehāniska konstruēšana vai drīzāk savdabīga atklāsmju ķēde? Radīšanas entropija vai izjukšanas ritms? Kaut kas gaisā vai īpašs stāvoklis, kurā var ieiet un vēlāk to pamest? Četri dzejnieki devās patiesības meklējumos un nu atgriežas ar savām atbilžu versijām, kas iemantojušas četru instalāciju formu četrās peldošās galerijas Noass zālēs.

Mākslinieks un galerijas Noass vadītājs Dzintars Zilgalvis uzsver, ka Noass jau daudzus gadus uzmanīgi seko līdzi Orbītas aktivitātēm – multimediāliem darbiem, kas pārstāv neapdzīvoto zonu starp vārda un vizuālo mākslu: “Viņu instalācijas ir spēcīgi vizuālās mākslas darbi, bet autorus mēdz uztvert kā dzejniekus, kā tekstgrupu. Viņi ir piedalījušies Venēcijas biennāles satelītprogrammā, Cēsu mākslas festivālā, izstādījušies Kumu muzejā Igaunijā un dažādās grupu izstādēs Latvijā, un tomēr viņus vairāk novērtē neformālās kultūras pārstāvji, nevis institūcijas, kas, piemēram, veido muzeju kolekcijas...”

Orbīta ir dzejnieku, fotogrāfu, mūziķu un multimediju mākslinieku apvienība, kas Latvijas kultūras dzīvē aktīvi piedalās jau kopš 1999. gada, veidojot performances un mākslas instalācijas, izdodot bilingvālu literatūru, rakstu krājumus, fotogrāmatas un arī pētniecisko literatūru. Līdz šim Orbīta uzstājusies ASV, kā arī daudzās Eiropas valstīs: Lielbritānijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Somijā, ASV, Itālijā, Krievijā, Horvātijā, Slovākijā, Ukrainā, Serbijā u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja