Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

ISSP Galerijā atklās Aleksandra Gronska un Ksenijas Babuškinas izstādi Shēma

Jaunatvērtajā ISSP Galerijā Berga Bazārā, 28. martā plkst. 18 tiks atklāta Aleksandra Gronska un Ksenijas Babuškinas izstāde Shēma (Schema), informēja galerijas pārstāve Evita Goze.

Diptihus un poliptihus no sērijas Schema autori pasniedz kā azartisku rotaļu par un ap telpas un laika uztveri. Šai ārēji virspusīgajai spēlei Atrodi atšķirības piemīt izteikti fotogrāfisks raksturs. Atšķirības fotouzņēmumu rakursā, vietā vai laikā skatītāju mudina attēlus salīdzināt vienu ar otru, galu galā atsedzot vienīgi apmulsumu, ko šī salīdzināšana izraisa.

Izstāde ir daļa no Gronska un Babuškinas kopprojekta, pie kura mākslinieki strādā jau kopš 2013. gada. Attēli uzņemti dažādās pasaules valstīs - Krievijā, Japānā, Azerbaidžānā u.c.. ISSP Galerijas izstādē pirmoreiz aplūkojami 2017. un 2018. gadā Maskavā un Sanktpēterburgā tapušie darbi. Izstādes kuratore ir Anna Volkova.

Savukārt 29. martā plkst. 18.30 notiks tikšanās ar māksliniekiem, kurā viņi pastāstīs vairāk par projektu Schema un izaicinājumiem, ar kuriem saskārās tā tapšanas gaitā.

Mākslas fotogrāfijas gadatirgū Paris Photo Aleksandrs Gronskis tika pieteikts kā igauņu fotogrāfs, jo ir dzimis Tallinā. Fotografējot Japānu, viņš pārstāv Latviju, jo ir dzīvojis Rīgā. Gronskis viegli šķērso robežas – ne vien žanru, bet arī ģeogrāfiskās. Viņš saņēmis vairākus nozīmīgus apbalvojumus: Foam Paul Huf Award, Aperture Portfolio Prize, World Press Photo, Linhof Young Photographer Award, Krievijas balvu Inovācija, kā arī nominēts Kandinska balvai. Mākslinieka darbi izstādīti visā pasaulē, tie iekļauti muzeju un privātkolekcijās. Patlaban mākslinieks dzīvo Maskavā. 

Socioloģe, māksliniece un pasniedzēja Ksenija Babuškina pēta mūsdienu vizuālo kultūru un veido fotogrāfijas izglītības programmas. Nesen sākusi pētīt videoblogošanas fenomenu. Dzimusi un augusi Sanktpēterburgā, dzīvo un strādā Maskavā.

Izstāde būs apskatama līdz 5. maijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja