Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Arhitektūras gada balvai 2018 pieteikti 46 darbi

Latvijas Arhitektūras gada balvai šogad iesniegti 46 pieteikumi, bet balvas nominanti tiks paziņoti preses konferencē 11. aprīlī plkst. 12, informēja balvas pārstāve Austra Marta Jirgensone.

Konkursa darbi ik gadu tiek pieteikti un vērtēti divās kategorijās – Objekti un Procesi, kas pēdējā gada laikā atstājuši paliekošu iespaidu uz arhitektūras nozari.

Latvijas Arhitektūras gada balvu pasniedz Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, un tas ir nozīmīgākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Pagājušajā gadā zelta ananass nokļuva Šaoliņas lidojošo mūku teātra autoru rokās; sudraba ananasus saņēma Restaurācijas kategorijā iesniegtā Ludzas Lielā sinagoga un tās autori SIA Konvents, un Latvijas Nacionālās bibliotēkas patstāvīgā ekspozīcija Grāmata Latvijā, un autori GAISS, Associates, Partners et Sons un Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas tika iesniegta Interjeru kategorijā.

Balvas ietvaros tiek vērtēti ne tikai objekti - ēkas, vides objekti, interjeri, ainavu arhitektūra, - bet arī procesi -  notikumi, izdevumi, izstādes un projekti, kam ir bijusi ietekme uz arhitektūras nozari. Pagājušā gadā iesāktā tendence, kad pieteikto objektu vairākumu veidoja rekonstrukcijas, renovācijas un restaurācijas projekti, turpinās arī šogad. Vislielākais darbu skaits iesniegts tieši šajā kategorijā, kurai cieši seko kategorijā ainavu arhitektūra, vides labiekārtojumi, vides objekti iesniegtie darbi. Kategorijā Procesi šogad iesniegti seši darbi. Visus konkursam pieteiktos darbus iespējams apskatīt šeit: https://www.latarh.lv/gada-balva/pieteiktie-darbi/

Latvijas Arhitektūras gada balvai 2017 pieteiktos darbu vērtēšanu ir uzsākusi atlases žūrija.

Nominanti, kas pretendēs uz Latvijas Arhitektūras gada balvu 2018, tiks paziņoti 11. aprīlī. Pēc šī posma darbu uzsāks fināla žūrija, kuras sastāvā būs dažādi ārvalstu speciālisti, kā arī fināla žūrijas dalībnieki. 

Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteiktos darbus vērtēs divās kārtās. Nominantu atlasi veiks atlases žūrija, kuras sastāvā šogad ir arhitekti un gada balvas laureāti Austris Mailītis, Pēteris Blūms, Kārlis Melzobs, Juris Lasis un Dagnija Smilga, kultūras projektu un Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāja Gundega Laiviņa un mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas vadītājs Andris Eglītis.

Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 18. maijā Arhitektūras nedēļas ietvaros, kad no 14. līdz 18. maijam norisināsies vairāki arhitektūras nozarei veltīti notikumi, to skaitā  ārvalstu lektoru publiskas lekcijas un konkursa nominantu darbu izstāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja