Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Mākslas akadēmija piedalās jauno dizaineru izstādē Zviedrijā

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studenti un pasniedzēji no 6. līdz 10. februārim piedalās Stokholmas mēbeļu izstādē Stockholm Furniture Fair jauno dizaineru sadaļā Greenhouse, kas Skandināvijā ir vadošā mēbeļu un apgaismojuma dizaina un arhitektūras platforma, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāve Laura Ozola.

Ikgadējais Zviedrijas dizaina mēbeļu gadatirgus piesaista nozares profesionāļus – arhitektus, dizainerus, interjeristus, pircējus un entuziastus no visas pasaules. Stokholmas mēbeļu izstāde ir platforma biznesam un tīklošanai, kā arī jaunu produktu, inovāciju testēšanai un laišanai tirgū.

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļa šajā mesē piedalās kopš 2006. gada, un šī būs jau divpadsmitā reize.

Šī gada koncepts balstīts radošas domas apcerē par produktu lietderības vērtību, tā funkcijas nozīmību, ietekmi un nepieciešamību, kas, pievēršoties kritiskās domāšanas pamatprincipiem, liek domāt par ilgtspēju un labu dizainu nākotnē. Izstādes ekspozīcija tapusi no Dizaina nodaļas bakalaura programmas Produktu dizaina 2. kursa studentu darba uzdevuma, strādājot pie individuāliem Nevajadzīgās inovācijas projektiem. Projekta mērķis – darbu izstrādē būt brīviem no jebkādiem pieņēmumiem par lietotāju vajadzībām un izmantot radošu pieeju praktiskos eksperimentos.

Latvijas Mākslas akadēmijas ekspozīcija izstādes apmeklētājus aicina uz pārdomām par laba dizaina piemēriem sev apkārt, vai tie atrisina kādu sabiedrībā vai tās daļā novērotu problēmu, vai arī tikuši radīti nepārdomāti, sekojot sava laika novitātei. Kas padara mūsu dzīvi vieglāku vai, tieši otrādi, to sarežģī. Tiek aktualizēts jautājums par dizainu, atgādinot, ka tam ir daudz lielāka nozīme, nekā to bieži nojaušam, saskatām vai apzināmies.

Ekspozīcijas autori: LMA docētāji - Māris Mortukāns (projekta vadītājs), Arvīds Endziņš, Andrejs Puķītis, Gita Straustiņa.

LMA Produktu dizaina studenti: Emīlija Lūse, Elizabete Ruša, Lūkass Segliņš, Daniels Treimanis, Marta Cīrule, Jānis Arnis, Elmārs Grigorovičs, Pārsla Cinovska.

Latvijas Mākslas akadēmijas stendu var meklēt Stokholmas mēbeļu izstādes 2024 Greenhouse zālē, stenda Nr. C05:45.

Vairāk Stokholmas Mēbeļu meses mājaslapā -  www.stockholmfurniturefair.se.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja