Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ledus laikmets Rīgas mākslas telpā

No 6. jūlija izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa būs skatāma Baibas Rubines pirmā personālizstāde Ledus laikmets, informēja SIA Rīgas nami pārstāve Terēza Luksa. Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Inga Šteimane.Baiba Rubine (1979) strādā fotogrāfijā un noliedz attēla pēcapstrādi, kas, aplūkojot darbus, šķiet neticami.

Mākslinieces kamera fiksē to, kam nav pierādījumu. Viņas tēliem piemīt tā neierobežotā suģestija, kas skatītāju no galvas līdz kājām ievelk zinātniskās fantastikas romānos. B. Rubine izmanto digitālās kameras iespējas - ne tikai fotografēšanu, bet arī video un fotogrāfiju montāžu. "Šie tehniskie paņēmieni palīdz piešķirt maniem darbiem tādu kā apmaldīšanos," viņa saka un pieļauj, ka ir ietekmējusies no literatūras un kino - Borhesa, Kortāsara, Peļēvina, Hičkoka, Fellīni, Tarkovska, fon Trīra.Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfiju sērijas Metamorfoze, Morāle, Zaudētā atmiņa, Ledus laikmets, Spogulīt, spogulīt un citas.Savus darbus B. Rubine veido emocionāli un intuitīvi. Viņa skaidro: "Es vēlos, lai mani vizuālo sarunu partneri aizdomātos par lietām, kuras ikdienā nefigurē domu kanālos."

B. Rubine ir ieguvusi Sociālo zinātņu bakalaura grādu psiholoģijā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (2002) un fotogrāfes kvalifikāciju Profesionālajā Fotogrāfijas skolā (Birutas Mageles starptautiskā stilistu skola) Rīgā (2010).

Izstādes laikā plānoti daži pasākumi. Izstādi atklās 6. jūlijā plkst.17, piedaloties Edmundam Frīdvaldam ar skaņas instalāciju, fotogrāfam un fotogrāfijas pasniedzējam Vilnim Auziņam. Savukārt 15. jūlijā plkst. 12 B. Rubine iecerējusi tiksies ar skatītājiem Vēlajās brokastīs. Apmeklētājiem būs iespēja neformālā gaisotnē izstaigāt izstādi kopā ar mākslinieci, baudīt atspirdzinājumus un sarunāties par mākslu. B. Rubines izstādi Ledus laikmets varēs apskatīt līdz 5. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja