Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LNMM atsāk publisko darbību epidemioloģiski drošajā režīmā

No 16. novembra apmeklētājiem durvis vērs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienības – LNMM galvenā ēka, mākslas muzejs Rīgas birža (MMRB), Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM), Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, kā arī no 17. novembra ekspozīcija Muzeju krātuvē Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi. Pakalpojumi tiks sniegti tikai drošajā jeb "zaļajā" režīmā.

Apmeklējot muzejus iekštelpās, obligāti ir jāuzrāda derīgs sadarbspējīgs sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanas faktu, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Paralēli izstādēm visās LNMM muzeju ēkās apskatei ir pieejamas pastāvīgās ekspozīcijas.

"Latvijas Nacionālais mākslas muzejs nemitīgi pilnveido savu piedāvājumu, rosinot skatītājus gūt emocionālo, estētisko un izglītojošo pieredzi. Lai uzņemtu ģimenes ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, nodrošinātu atsevišķu plūsmu un saglabātu epidemioloģiski drošu vidi, LNMM muzeji ievieš īpašās apmeklējuma stundas – sestdienu rītos ģimenes ar bērniem gaidīs muzejā Rīgas birža un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, savukārt svētdienās aicinām uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galveno ēku," informē LNMM.

Tuvākais Ģimenes laiks norisināsies 20. novembrī – MMRB no plkst. 10 līdz plkst. 14 un DMDM no plkst. 11 līdz plkst. 14 (ieeja abos muzejos līdz plkst. 13). LNMM pirmais Ģimenes laiks notiks 28. novembrī no plkst. 10 līdz plkst. 14 (ieeja līdz plkst. 13). LNMM aicina pārējo sabiedrību šo muzeja lēmumu atbalstīt un savam apmeklējumam izvēlēties citu dienas laiku.

Ņemot vērā to, ka Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā un ekspozīcijā Skulptūru mežs Muzeju krātuvē skatītāju plūsmas var nodalīt, šīs kultūrvietas ar iepriekšēju reģistrāciju ir iespējams apmeklēt arī ģimenēm ar bērniem.

Noderīga informācija un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem LNMM mājaslapas informatīvajā sadaļā Drošs muzeja apmeklējums: http://www.lnmm.lv/lv/apmekle/covid_19.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs vērš uzmanību, ka svētku dienā 18. novembrī visas LNMM struktūrvienības apskatei būs slēgtas.

Vairāk par kultūrvietu darbību pēc 15. novembra iespējams uzzināt šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja