Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

No nesaprašanas līdz bailīgai tieksmei izzināt

Par FK balvas 2018 ieguvēju ir kļuvusi Annemarija Gulbe ar fotogrāfiju sēriju Love Re-Search.

"Tajā es pētu mīlestību kā kaut ko sev nesaprotamu, kā kaut ko tādu, no kā vienmēr esmu distancējusies. Iespējams, ka tas viss no nesaprašanas pārveidojas par bailīgu tieksmi izzināt, bet ne tiešā veidā, vēl joprojām vērojot," atklāj jaunā fotogrāfe, kura šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā un ISSP skolā. Balvā viņa ieguva Sony ILCE5100L fotokameru, izdevumu Latvijas fotogrāfija 2018 un savu darbu publikāciju žurnālā FK.

"Annemarijas Gulbes darbi parāda to, kā fotogrāfija var tikt izmantota savas paaudzes dokumentācijai, veidojot kritisku pozīciju par identitātes veidošanu un pašreprezentāciju," norāda viens no žūrijas pārstāvjiem, žurnāla FK galvenais redaktors un Rīgas Fotomēneša direktors Arnis Balčus (žūrijā darbojās arī mākslas zinātniece un kritiķe Santa Mičule un fotogrāfs un izdevējs Endrjū Miksis).

Šī ir jau otrā reize, kad Annemarija Gulbe ir iekļuvusi FK balvas finālā. Pagājušajā gadā toreizējā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolniece prezentēja fotogrāfiju sēriju Baltā kaza, kurā viņa dokumentēja ikdienas dzīvi kopmītnēs un vēroja personas privātuma neesamību (pērn par balvas ieguvēju kļuva gaismotājs Juris Zemītis ar fotogrāfiju sēriju So Fake, It’s Real, kas tapusi kino uzņemšanas laukumos).

Savukārt skatītāju balsojumā uzvarēja divas autores, kuras abas bija saņēmušas vienādu punktu skaitu. Viena no tām ir Lāsma Eriņa ar fotogrāfiju sēriju 2 nedēļas, bet otra – Viktorija Paegle ar fotogrāfiju sēriju Human in the Animal Book. Šī gada FK balvas desmit finālistu vidū iekļuva arī Aiga Ozoliņa, Anita Rozentāle, Dārta Kalmuka, Gunita Kļava, Henrijs Laķis, Marija Luīze Meļķe un Tedis Teodors Murņikovs.

FK balva ir konkurss jaunajiem Latvijas fotogrāfiem, kuru organizē žurnāls FK. Tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem autoriem, lai ar saviem darbiem sasniegtu plašāku auditoriju. Šogad FK balva norisinājās jau ceturto gadu pēc kārtas. Tā tika pasniegta Rīgas fotomēneša 2018 laikā, kas ilgst līdz 7. jūnijam, kopumā piedāvājot astoņas izstādes un vairāk nekā divdesmit dažādu notikumu. Šodien plkst. 18 visi interesenti tiek aicināti uz Rīgas Kongresu namā notiekošo izstādi Jaunais šiks, kurā ir ieplānota fotogrāfa un kuratora Aļņa Stakles lekcija ar nosaukumu Jauna valoda vai provokācija?.

Ar visu šī gada festivāla programmu var iepazīties interneta vietnē www.rigasfotomenesis.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja