Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Open kim? Call 2018 ieguvēju kļuvis Toms Harjo

Par kim? Laikmetīgās mākslas centra Open kim? Call 2018 ieguvēju ir kļuvis Toms Harjo, kura gaidāmā izstāde kim? telpās 2018. gada februārī būs mākslinieka pirmā personālizstāde Rīgā, informēja kim? laikmeīgā mākslas centra pārstāvji.

Sekojot pieteikumu izskatīšanai, Open kim? Call 2018 žūrija par uzsaukuma uzvarētāju izvēlējās Toma Harjo iecerēto instalāciju ar nosaukumu Patiesībā, kuras pamatā esošās fotogrāfijas veiksmīgi balansē starp portreta, modes un arhitektūras sfērām, ir precīzas savā kompozīcijas risinājumā un tajās ir labi atrisināts krāsu un stila sajaukums. Tāpat mākslinieks pārkāpj klasisko tēmas-formas salikumu, jo sērijas pamatā ir autora 20 gadus ilgā pieredze kā Jehovas lieciniekam, kas savukārt sniedz iespēju runāt par mākslas robežām un mūsu toleranci pret citādo ne formāli, bet pēc būtības.

Mākslinieks par izstādes ieceri: “Lokatīvā izmantots lietvārds “patiesība” Jehovas liecinieku sarunvalodā apzīmē nemateriālu telpu, kurai pieder ticības biedri. Piemēram, ar jautājumu “vai viņš ir patiesībā?” tiek domāts - “vai viņš ir Jehovas liecinieks?”. Ar fotogrāfiju instalāciju kim? telpās risināšu naratīvu par to, cik daudz mēs esam gatavi dot, lai pietuvotos, pavērtos pāri vai pielāgotu tās robežas, kuras paši esam nolikuši? Tā būs pašrefleksija par liecinieku, kuru vienmēr ir pavadījušas bailes no atsevišināšanās, kas rezultējas šaubu un patētiskas pārliecības līdzsvara meklējumos.”

Toms Harjo (1996) ir fotogrāfs un video mākslinieks, kas vidusskolas studiju laikā, iedvesmojoties no laikmetīgās fotogrāfijas, uz pašiniciatīvas pamata gada garumā izstrādāja saturu, dizainu un maketu izlaiduma gadagrāmatai. Pēc vidusskolas absolvēšanas sācis studijas ISSP skolas 2 gadu programmā laikmetīgajā fotogrāfijā un šobrīd ir video mākslinieks un redaktora asistents žurnālā Foto Kvartāls. Gaidāmā izstāde kim? telpās 2018. gada februārī būs mākslinieka pirmā personālizstāde Rīgā.

Open kim? Call uzsākts 2016. gadā, kad pirmā konkursa rezultātā tika organizēta Jāņa Dzirnieka pirmā personālizstāde, kas māksliniekam nodrošināja plašu vietējās un starptautiskās auditorijas uzmanību un sniedza būtisku radošā darba pieredzi. Open kim? Call veicina daudzsološu mākslinieku un/vai kuratoru no Latvijas savlaicīgu atklāšanu, nodrošinot pēc iespējas labākus priekšnosacījumus un ietvaru viņu radošās ieceres veiksmīgai īstenošanai.

Open kim? Call 2018 pieteikumus izskatīja žūrija: Ēriks Apaļais (mākslinieks), Egija Inzule (kuratore), Maija Kurševa (māksliniece, LMA docente un galerijas LOW vadītāja), Zane Onckule (kim? progammas direktore) un Vilnis Vējš (mākslas kritiķis).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja