Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pedvāles mākslas parks aicina baudīt mākslas un dabas mijiedarbību

Pedvāles mākslas parkā no 5. oktobra ir apskatāma jauna Latvijas mūsdienu tēlnieku granīta skulptūru ekspozīcija. Tā ir eksponēta brīvā dabā, Pedvāles mākslas parka pļavās, informēja Pedvāles mākslas parka kuratore Laura Miglone.

Astoņas lielizmēra granīta skulptūras ir izvietotas mijiedarbībā ar patstāvīgajā ekspozīcijā esošajiem mākslas darbiem. Tēlnieku Induļa Rankas, Jāņa Karlova, Ojāra Feldberga, Paula Jaunzema, Igora Dobičina, Gvido Bula, Jura Švalbes un Kristapa Andersona skulptūras ir tapušas dažādos laikos, tām ir dažāda tematika, forma un tās veidotas ar dažādiem akmens apstrādes paņēmieniem. Ekspozīcija tapusi ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.

Latvijas tēlniecībā akmens skulptūrai ir senas tradīcijas, kuras svarīgi ir uzturēt un attīstīt. Viens no Pedvāles mākslas parka galvenajiem uzdevumiem ir veicināt akmens tēlniecības attīstību. Ar šo ekspozīciju tiek uzsākta ilglaicīga akmens tēlniecības programma.

Pedvāles mākslas parks atrodas Abavas ielejas kreisajā krastā, blakus Sabiles pilsētai, vietā, kuru dēvē par Kurzemes Šveici. Ir sācies rudens, un Pedvāles mākslas parka ainava ir iekrāsojusies košās krāsās. Visi mākslas cienītāji un dabas mīļotāji tiek aicināti nesteidzīgām un apcerīgām pastaigām, aplūkojot mākslas un dabas mijiedarbību. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja