Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas Fotomēnesis aicina pieteikties portfolio skatei

Ikgadējais fotomākslas festivāls Rīgas Fotomēnesis aicina jaunos un jau pieredzējušos fotogrāfus pieteikties portfolio skatei, kas norisināsies 16. maijā festivāla atklāšanas nedēļas laikā, informēja festivāla direktors Arnis Balčus.

A. Balčus norādīja, ka portfolio skate ir lieliska iespēja fotogrāfiem parādīt savus darbus īpaši atlasītai fotogrāfijas un vizuālās mākslas profesionāļu grupai – kuratoriem, foto festivālu organizatoriem, žurnālu redaktoriem un fotogrāfiem, lai dibinātu kontaktus un saņemtu savu darbu vērtējumu.

Šogad Rīgas Fotomēnesī piedalīsies desmit eksperti, tostarp Somijas laikmetīgās mākslas muzeja Kiasma galvenā kuratore Kati Kivinena, Čehijas festivāla, galerijas un žurnāla Fotograf mākslinieciskā vadītaja Marketa Kinterova, Zviedrijas fotogrāfijas muzeja Fotografiska izstāžu producents Bernts Arels, Skotijas fotogrāfijas centra Street Level Photoworks vadītājs Malkolms Diksons, Rīgas Fotomēneša kuratori, fotogrāfi Alnis Stakle un Arnis Balčus, Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītāja Maira Dudareva un citi.

Dalība Rīgas Fotomēneša skatē daudziem fotogrāfiem ir pavērusi arī jaunas karjeras iespējas – izstādes galerijās vai festivālos, publikācijas žurnālos u.tml. Vairāk par pieteikšanos iespējams uzzināt festivāla mājas lapā.

Šogad festivāls Rīgas Fotomēnesis norisināsies no 13. maija līdz 16. jūnijam un tā tēma Ēdot ananasus uz mēness ir tapusi iedvesmojoties no laikmetīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības ērā, kur viltus ziņas, daļējas patiesības, pašmācošos algoritmos balstīts sociālo mediju saturs ir globālās sabiedrības ikdienas dienas kārtības pamatā.

Festivāls oficiāli tiks atklāts 15. maijā Latvijas Okupācijas muzejā ar Aļņa Stakles un Arņa Balčus kūrēto izstādi Ēdot ananasus uz mēness.

Festivāla ietvaros būs skatāmas arī vairākas personālizstādes – Ivetai Vaivodei (Latvija), Evai Saukānei (Latvija), Elīnai Semanei (Latvija), Marijai Kapajevai (Igaunija/Anglija), Andreasam Meihsneram (Vācija), Jari Silomaki (Somija) un Martinam Kollaram (Slovākija). Tāpat norisināsies plaša izglītības programma ar lekcijām un prezentācijām, kino seansi, āra projekcija u.c. pasākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja