Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šonedēļ noslēgsies laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit

4. oktobrī noslēgsies ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit Būt drošībā ir bīstami, kas norisinās Rīgā, bijušajā Rakstniecības un mūzikas muzeja ēkā Tērbatas ielā 75. Pēdējā nedēļā apmeklētāji aicināti uz īpašu ekskursiju izstādē un publiskajām diskusijām, bet svētdien - izmantot bezmaksas ieeju ģimenēm ar bērniem un senioriem, informēja festivāla rīkotāji.

Trešdien, 30. septembrī, festivālā norisināsies diskusija Es esmu latvietis, bet vai Tu man ļauj?, kurā tiks meklētas atbildes uz it kā tik vienkāršiem jautājumiem - Kas ir latvietis? Kā ir būt latvietim?

Ceturtdien, 1. oktobrī, plkst. 18 varēs apmeklēt ekskursiju, ko vadīs festivāla dibinātāja un festivāla direktore Solvita Krese kopā ar mākslas vēstnesi Karinu Bočkis.

Savukārt sestdien norisināsies diskusija Neizmantotais potenciāls = radikalizācija?, kurā tiks diskutēts par to, kāda būtu bijusi Latvija šodien un kāda Latvija var būt rītdien, ja spētu izmantot Latvijas jaunpienācēju pilnu potenciālu.

Diskusijām būs iespējams sekot līdzi arī interneta tiešraidē.

Festivāls Survival Kit 11: Būt drošībā ir bīstami (Being Safe is Scary), kura kuratore ir Katja Krupeņņikova, aplūko drošības jēdzienu no dumpinieciska skatpunkta.

Festivāla nosaukums Būt drošībā ir bīstami (Being Safe is Scary) aizgūts no mākslinieces Banu Džennetoglu (Banu Cennetoğlu) 2017. gadā speciāli izstādei Documenta 14 radītā darba. Teksts ir aizgūts no grafiti, ko māksliniece pamanīja uz Atēnu Nacionālās tehniskās universitātes sienas, kad 2016. gada martā tika parakstīta ES un Turcijas vienošanās par bēgļiem. Pārkāpjot starptautiskos likumus par bēgļu aizsardzību, vienošanās piespieda izdot Turcijai katru nelegālo Grieķijas robežšķērsotāju. Pagaidu nometnes Grieķijas salās kļuva par aizturēšanas vietām uz nenoteiktu laiku, vairojot izmisumu, trauksmi un pašnāvību skaitu. Pārņemot šo neviennozīmīgo nosaukumu, Survival Kit 11 iesaistās plašākās diskusijās par drošību un politisko vardarbību. 

Festivālu organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC), kas ir viena no vadošajām nevalstiskajām institūcijām, kas veicina un atbalsta Latvijas laikmetīgās mākslas attīstību. Īstenojot starptautiska un nacionāla mēroga mākslas notikumus, LLMC mērķis ir izglītot un iesaistīt Latvijas sabiedrību kultūras daudzveidības, iekļaujošas sabiedrības, iecietības un kritiskas domas nozīmes izpratnē. Institūcija nodarbojas ar pētniecību, jaunu darbu producēšanu un laikmetīgās mākslas arhīva veidošanu un uzturēšanu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja