Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vēl tikai šajā nedēļas nogalē Latvijas Mākslas akadēmijā skatāma izstāde (ne)Mākslinieka stāsts

No 9. līdz 26. janvārim Latvijas Mākslas akadēmijas Aulā skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un zinātnes apakšnozares 4. kursa studentu organizēta izstāde (ne)Mākslinieka stāsts. Izstāde tiek rīkota Latvijas mākslas vēstures kursa ietvaros Dr. art. Andra Teikmaņa vadībā un veltīta stāstiem par dažādu mākslinieku ceļu uz atzinību ar vai bez augstākās izglītības diploma.

Izstāde (ne)Mākslinieka stāsts pievēršas filosofiskiem jautājumiem - kurā brīdī mākslas darba radītājs kļūst par mākslinieku? Cik svarīga loma mākslinieka tapšanā ir Mākslas akadēmijai kā izglītības iestādei? Vai gleznotājs bez atestāta ir mākslinieks vai tikai amatieris, kaut reizēm talantīgs? Kādam jautājumi var šķist neērti. Mūsu mērķis ir nevairīties no viedokļu daudzveidības un problēmsituāciju atklāšanas.

Izstādē Agneses Bules, Valda Buša, Birutas Delles, Miķeļa Fišera, Leo Kokles, Andreja Krūmiņa, Arnolda Mazīša, Jāņa Pauļuka, Oto Pladera, Jura Pudāna, Vilņa Raudssepa, Maijas Tabakas, Visvalža Ziediņa un Artura Jūrastetera un Oskara Norīša radošās darbības attīstības ceļš tiks skatīts no mazliet citāda skatupunkta. Stāsts būs par dažādām grūtībām. Cīņu par sevi un savu mākslu. Centrā viņu darbi no studiju gadiem līdz atzītam statusam - Mākslinieks.

Jautājumi, kuri, iespējams, nekad negūs viennozīmīgu atbildi, aicina domāt un diskutēt arī par esošās mākslas izglītības sistēmas plusiem un mīnusiem. Tādēļ izstādes laikā tiek rīkotas ekskursijas,  radošās darbnīcas un diskusiju kopā ar dalībniekiem, kas pārstāv mūsdienu Latvijas mākslas vidi.

Izstādes idejas autori: Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas apakšnozares 4. kursa studenti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja