Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Voldemāra Johansona darbs Slāpes aplūkojams mākslas skatēs Francijā un Indijā

No 25. līdz 29. janvārim festivālā Parallèle Marseļā ir apskatāma mākslinieka Voldemāra Johansona instalācija Thirst (Slāpes), bet līdz 29. martam - Kochi-Muziris biennālē Indijā, informēja mākslinieka pārstāve Austra Bērziņa.

Marseļas festivāls Parrallèle norisinās jau septīto reizi, un šoreiz starp vairāku valstu pārstāvju darbiem īpaša vieta ierādīta arī latviešu mākslinieka Voldemāra Johansona darbam Slāpes.

Darbs aicina uzkavēties vētras ainavā, ko veido nerimstoša ūdens masu kustība, vējš, lietus un troksnis, ļaujot vērot un ieklausīties stihijā no attāluma, kas nebūtu iespējams dabiskajā vidē, kad apbrīns mijas ar šausmām. 

"Festivāla organizatori vēlas pētīt vibrācijas, sajūtas un galējās robežas, sastopoties cilvēkiem, notikumiem un videi, tādējādi radot jaunas pieredzes un perspektīvas. Parallèle dalībnieki izmanto dažādas mākslas formas, lai parādītu dažādību un uztveri. Mans darbs skatītājus uzrunā no lielformāta  ekrāna, kas atveido milzu vētru Atlantijas okeānā, paralēli skanot ierakstam - rēcoša ūdens, zemūdens skaņu un bangojošu viļņu troksnim. Skatītājs drošos apstākļos var piedzīvot dabas stihiju. Ar interesi vēroju Francijas publikas reakciju un pamanīju, ka pat tiem, kuri meditatīvā mierā noraugās šajā darbā, sejās redzama pārdzīvojuma atblāzma. Tā veido jaunu pieredzi", novērojumos dalās Johansons. 

Slāpes līdz 29. martam skatāmas arī Kochi-Muziris biennālē Indijā, kas ir lielākais laikmetīgās mākslas notikums Dienvidāzijā. Paredzams, ka Voldemāra Johansona darbu apskatīs plašs skatītāju loks (iepriekšējo Kochi-Muziris biennāli apmeklēja 400 000 skatītāju).

Voldemāra Johansona darbs Thirst (Slāpes) pirmo reizi bija redzams Rīgā 2015. gadā festivālā Homo Novus un šobrīd kā finālists nominēts prestižajai Purvīša balvai. Darbs Latvijā būs skatāms no 17. februāra līdz 9. aprīlim kā daļa no astoņu Purvīša balvas kandidātu kopizstādes LNMM Lielajā izstāžu zālē. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja