Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

15. reizi notiks pasaules mūzikas festivāls Porta

27. oktobrī sāksies pasaules mūzikas festivāls Porta, kas šogad atzīmē savu 15. jubileju, informēja festivāla pārstāve Ilze Apsiņa.

Divās nedēļas nogalēs Latvijas klausītājiem būs iespēja baudīt māksliniekus no Eiropas ziemeļiem līdz pat Āfrikas viducim. Festivāla norises vietas - mūzikas namu Daile, Ogres kultūras centru un Saldus Mūzikas un mākslas skolu -pieskandinās mūsdienu pasaules mūzikas zvaigznes, gan pārsteigumi. 

Festivāls 27. oktobrī, plkst. 17 kinoteātrī K.Suns tiks atklāts jaunu dokumentālo televīzijas filmu sēriju SkaņuSaite, kas ikvienu skatītāju vedīs ceļojumā pa pasaules mūziķu dvēseles stīgām un meklēs neredzamo saiti, kas tās vieno.

31. oktobrī uz mūzikas nama Daile skatuves kāps gruzīnu etno džeza grupas The Shin mūziķi kopā ar latviešu-gruzīnu kopprojektu Es arī, aizliegtā čalapartas instrumenta virtuozi no basku zemes Oreka TX un laimīgās mūzikas izpildītāji no Portugāles Oquestrada.

Savukārt 1. novembrī portugāļu Oquestrada koncertēs Ogres kultūras centrā, bet  gruzīņu The Shin kopā ar Es arī uzstāsies Saldus Mūzikas un mākslas skolā.

Festivāla noslēguma koncertā, 7. novembrī, mūzikas namā Daile uzstāsies pagājušā gada Igaunijas Mūzikas balvas laureāte, turbo folkgrupa Trad.Attack, valdzinošā Kongo dzimusī, lingala, franču un angļu valodā dziedošā, pasaules pilsone Gasandži un ukraiņu etniskā haosa grupa DakhaBrakha

Festivālā Porta, līdzīgi kā citus gadus, pārsteigumus klausītājiem gādās arī vietējie latviešu mūziķi, to skaistā, Shipsi, kurš par festivālu saka tā: "Ir ļoti būtiski klausīties, kas notiek pasaulē. Lielākoties esam pieraduši pie viena veida informācijas un dzīvojam izjūtu badā. Taču to saprast var tikai nogaršojot, ieklausoties, aplūkojot ko citu. Tāpēc iesaku būt vērīgiem pret negaidīto un pārsteidzošo."

Vairāk informācijas par festivālu Porta un tā programmu: www.festivalporta.lv.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja