Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

85 stundu mūzikas maratons 85. jubilejā. Raimonda Paula jubileju Latvijas Radio 2 svinēs četras dienas

Raimonds Pauls 12. janvārī atzīmēs 85. jubileju, viņš ir Latvijas Radio 2 visvairāk atskaņotais komponists. Līdz šim Maestro dzimšanas dienā arvien ticis rīkots krāšņs koncerts ar pašu jubilāru pie klavierēm. Šoreiz par tādu var tikai sapņot, taču ne jubileja, ne mūzika, ne vēlme sveikt jubilāru nav atcelta. Atzīmējot Raimonda Paula 85. jubileju, no 9. līdz 12. janvārim Latvijas Radio 2 ēterā notiks grandiozas svinības – Maestro mūzikas četru dienu maratons, kura gaitā 85 stundu garumā skanēs tikai un vienīgi komponista mūzika.

Radio ēteru ar sirsnīgiem stāstiem par savām īpašajām Paula dziesmām kuplinās Latvijā pazīstamas personības. Arī klausītāji tika aicināti pievienoties sveicēju pulkam, atsūtot Latvijas Radio 2 savus personiskos audiostāstus un pašdarinātus Maestro portretus. Šos vēstījumus LR2 gaidīja līdz 3. janvārim.

"Lai arī mūsu šarmantajam, elegantajam, asprātīgajam un talantīgajam Maestro Raimondam Paulam ir 85. jubileja, tās svinēšana un koncerti izpaliks valstī noteikto ierobežojumu dēļ. Tomēr mēs krāšņi atzīmēsim Maestro jubileju Latvijas Radio 2 ēterā, kur svētku noskaņai un dzimšanas dienas sveicēju pulkam aicinām pievienoties cilvēkus visā Latvijā," saka Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Baiba Palkavniece. "Maestro radioballītē skanēs tikai viņa komponētā mūzika, būs dažādi svētku pārsteigumi, sveicieni, jautrība, Paula portretu parāde un daudz kas cits, kā jau tas piederas īstai svinēšanai," viņa turpina.

"Tu biji tāda jautra meitene, vai tev tagad nav ko darīt kā tikai caurām dienām nodarboties ar manas mūzikas maratonu?" – Raimonds Pauls ķircinājis Baibu Palkavnieci. Maestro jubilejas svinību gatavošanā iesaistīti visi Latvijas Radio kolēģi. Viņi gan gatavo īpašās mūzikas programmas, gan piedalīsies kā dīdžeji dzīvajā ēterā. Katru vakaru tiks raidītas īpašas tematiskās mūzikas programmas: Ziemas vakars ar Paulu, Pauls un mīlestība, Pauls un dzimtene, Paula dueti, Pauls joko. No plkst. 23.00 līdz pusnaktij paredzētas nakts programmas ar Raimonda Paula kinomūziku, ko pusnaktī nomainīs izlase Spēlējam Paula vecās plates. Būs arī koncerti no Latvijas Radio 2 arhīva: Pauls un Mārtiņš Kanters, Pauls un Andris Bērziņš, Pauls un Dināra Rudāne (koncertprogramma Viņš un Viņa). Visu vainagos svētku noslēgumkoncerts, kurā skanēs fragmenti no lielajiem koncertiem, arī vērienīgā koru Dziedāšanas koncerta.

Latvijas Radio 2 Facebook kontā un mājaslapā vērts aplūkot svētku laikā klausītāju čakli zīmēto, gleznoto vai citādi veidoto Raimonda Paula portretu galeriju. Tie nav vienkārši zīmējumi. Tā ir māksla. Ir pat smalkā krustdūrienā izšūts, arī uz zīda auduma uzgleznots Maestro portrets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja