Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Auļi un Tautumeitas izdos kopīgu albumu un dosies koncerttūrē

Bungu un dūdu grupa Auļi un etno mūzikas grupa Tautumeitas izveidojuši kopīgu projektu, kura ietvaros vasaras otrajā pusē tiks izdots albums Lai māsiņa rotājās!, taču pirmais albuma singls Manā lopu laidarā klausītāju vērtējumam nodots jau Līgo svētku priekšvakarā, informēja projekta pārstāvis Henriks Eliass Zēgners.

Jaunais albums tiks izspēlēts īpaši veidotā, vizuāli iespaidīgā programmā trīs Latvijas pilsētās – 26. augustā Rēzeknes Gorā, 29. septembrī Vidzemes koncertzālē Cēsis un 13. oktobrī Jelgavas kultūras namā.

17 mūziķi uz skatuves izspēlēs un izdziedās cilvēka dzīvē nozīmīgo precību un kāzu posmu. Mūzikas grupu Auļi un Tautumeitas sadarbībai gluži likumsakarīga ir kāzu tēma. Auļu dūdu un bungu spēcīgais skanējums pārstāv vīrišķo elementu, bet Tautumeitas (pats grupas nosaukums jau ietver sevī kāzu tematiku - tautās iešanu), ar izteikti maigāku skanējumu, tomēr gana jaudīgu daudzbalsīgo dziedāšanu, pārstāv sievišķo. Tāpat kā dzīvē jaunajam pārim pēc kāzām ir jāiemācās sadzīvot, lai viens nenomāktu otru, arī mūzikā Auļi un Tautumeitas meklē saskaņu, viens otru papildinot.

Auļi ir Latvijas tautas mūzikas grupa, kas paši sevi dēvē par „dūdu un bungu grupu”. Grupa galvenokārt izpilda instrumentālo mūziku — dažādu latviešu tradicionālo tautas deju un dūdu melodiju aranžējumus, citu Eiropas tautu tradicionālās melodijas, kā arī savus oriģinālos skaņdarbus un tautasdziesmu aranžējumus.

Tautumeitas ir etno mūzikas grupa, kurā apvienojušās sešas mūziķes. Šobrīd dalībnieces izkopj latviešu tradicionālo daudzbalsīgo dziedāšanu, kas viņām ir sevišķi tuva. Dziesmas spēks un kopīgi radītā balsu rezonanse veido īpašu un atmiņā paliekošu skaņu.

Biļetes uz koncertiem pieejas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja