Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jūras vārtos koncertēs Iiro Rantala

27. martā Ventspilī, teātra namā _Jūras vārti viesosies džeza pianists un komponists Iiro Rantala. Plkst.15 somu mūziķis ikvienu interesentu aicina apmeklēt meistarklasi. Savukārt koncertprogramma Lost Heroes_, ko Rantala veltījis šobrīd jau aizgājušajiem mūzikas dižgariem Bill Evans, Jaco Pastorius, Esbjorn Svensson, Pavarotti un citiem, izskanēs plkst.19.

Iiro Rantala studējis Sibeliusa Akadēmijas piano klasē, kā arī Manhetenas Mūzikas konservatorijā. Mūziķis ir viens no pazīstamākajiem Somijas džeza pianistiem, kurš ar labiem panākumiem koncertē visā pasaulē, un ir biežs dažādu pasaules lielāko džeza festivālu dalībnieks. Rantalas izveidotā grupa Trio Toykaet tiek uzskatīta par labāko Somijas grupu džeza mūzikas žanrā. Iiro ir arī pazīstams komponists, kurš, līdzās oriģinālām džeza kompozīcijām, savos darbos glabā Rahmaņinova, Prokofjeva un Bernstaina mūzikas dedzinošo uguni, lai īstajā brīdī to sapludinātu ar mūsdienīgām skaņas vibrācijām. Savā mūzikā viņš rada absolūti individuālu vīziju par to kā džeza mūzika var skanēt klasiskās koncertzālēs. Tā ir skaņu pasaule, kas ietver romantisma un impresionisma krāsainās noskaņas klusos un intīmos fragmentos, kā arī ekstātiskas izpausmes ar pārdabisku spēku skaņdarbu kulminatīvajās daļās. 

Iiro Rantala kādā intervijās atzīst, ka lielākā vērtība ir viņa personības nemainīga eksistence mīlestībā un harmonijā, vēlme lēkt pāri robežām, nevis tās būvēt no jauna, ļaut klausītājam iepazīt un iemīlēt mūziku ar sirdi, augt savā izpratnē par to bez aizspriedumiem un piespiešanas. Mūzikas biznesa virzību pasaulē somu mūziķis vērtē pesimistiski: "Es esmu pārliecināts, ka mūzikas bizness strauji dodas uz elli kopā ar mūziķiem un tās producētājiem."

Dalība meistarklasē - bezmaksas.

Biļetes uz koncertu iegādājamas t/n Jūras vārti kasē un visās Biļešu serviss tirdzniecības vietās.

Biļetes cena Ls 5. Ar t/n Jūras vārti Drauga karti un Figaro kultūras karti atlaide 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja