Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kamēr... un čellists Nikolass Altštets koncertēs Sv.Pētera baznīcā

3.martā plkst.18 Rīgā, Sv. Pētera baznīcā, pirmo reizi Latvijā uzstāsies viens no patlaban aktuālākajiem  un jaunās paaudzes spilgtākajiem čellistiem – vācu mākslinieks Nikolass Altštets (Nicolas Altstaedt), informē kora direktore Kristīne Zvirbule.

Altštets ir ne tikai spilgts mūziķis, bet kopš 2011.gada arī pazīstamā Lokenhauzas (Austrija) kamermūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs, mantojot šo amatu no sava priekšgājēja un muzikālā domubiedra Gidona Krēmera.

Koncertā Sv.Pētera baznīcā Altštets muzicēs kopā ar kori Kamēr..., atskaņojot vienu no spilgtākajām kora un čella mūzikas partitūrām  - Sofijas Gubaiduļinas  Sv. Asīzes Franciska Saules dziedājumus -, kur korim un čellam pievienosies Riharda Zaļupes un Edgara Saksona vadītie sitaminstrumenti un Mārtiņa Zilberta spēlētā čelesta. 

Tieši šis Gubaiduļinas skaņdarbs aizsāka un arī turpina Kamēr... un Altšteta radošo draudzību. Pirmā tikšanās notika 2010. gada vasarā, kad pirmo reizi tas tika kopīgi izpildīts Lokenhauzas festivālā un nu arī izdots ierakstā,  ECM izdevniecības paspārnē. Pēc koncerta Rīgā sadarbība turpināsies vienā no nozīmīgākajiem Lieldienu festivāliem Imago Dei, kas marta vidū norisināsies Austrijas pilsētiņā Kremsā, kur arī kopīgi tiks atskaņots šis skaņdarbs.

Koncertā kopā ar kori un čellistu piedalīsies virtuozā vijolniece Eva Bindere,  kuras izpildījumā varēs klausīties Pētera Vaska latviskajās Līdzenuma ainavās.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš par koncerta ideju saka: "Koris Kamēr... un es lepojamies ar ideju iepazīstināt Rīgas publiku ar lielisko mākslinieku Nikolasu Altštetu un priecājamies par iespēju kopā muzicēt. Marta sākums ir laiks, kad ziema ir it kā beigusies, bet pavasaris vēl tikai tuvojas, tāpēc aicinām visus interesentus nākt uz šo pavasara gaidīšanas koncertu smelties spilgtus saules iespaidus, kā arī izbaudīt mūzikā Latvijas dabas vareno daiļumu, kas jo īpaši koši atklājas spilgtā marta saulē."

Koncertā līdzās Gubaiduļinas un Vaska opusiem, tiks atskaņoti S.D. Sandstrēma, J. Karlsona, E. Skuķes un Ē. Ešenvalda darbi korim a capella.

Koncertu organizē koris Kamēr... sadarbībā ar Rīgas domes Kultūras iestāžu apvienību.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja