Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Positivus programmu papildina pazīstami dīdžeji un pašmāju grupas

Uz Positivus festivāla Palladium skatuves īpašas ballītes piektdienas un sestdienas vakarā iegriezīs leģendāro _New York Night Train _ballīšu dzinējspēks DJ Jonathan Toubin un pašmāju DJ Toms Grēviņš duetā ar Izraēlas ielu bundzinieku Oded Kafri, informēja festivāla pārstāvji.

DJ Jonathan Toubin radījis pats savu deju revolūciju un, lai arī, atšķirībā no lielākās daļas mūsdienu dīdžeju, neaizraujas ar dažādu skaņu efektu izmantošanu, viņa seti ir enerģijas un īstas rokenrola iedvesmas apvīti.

Viens no Latvijas pazīstamākajiem dīdžejiem Toms Grēviņš apvienojies ar pasaulē plaši atzīto Izraēlas ielu bundzinieku Odet Kafri, lai radītu eksplozīvu ritmu pārpildītu setu. Aktuāli hiphopa un drum&base mash-up’i būs unikāls piedzīvojums mūzikas pasaules cienītājiem. Pirmo reizi Grēviņš un Kafrī saspēlējās pirms trīs gadiem Rīgas Baltajā naktī un šī būs abu meistaru atkalsatikšanās.

Palladium skatuves mākslinieku sarakstu papildina arī vairākas grupas. Psihedēliskā roka bagātīgo noskaņu buķeti piedāvās grupa Garbanotas Bosistas, kura bieži vien tiek dēvēta par Lietuvas Led Zeppelin, jo līdzība starp vokālista Šarūnas Joneikis un Roberta Plānta vokālu ir nenoliedzama. Tomēr lietuviešu grupai piemīt savs īpašais raksturs, ko iedvesmojis sešdesmito rokenrols un mūsdienu modernais indie-folka skanējums.

Ambiciozi, trauksmaini un enerģiski – Moontalk nāk ar profesionāla postroka skanējumu, pie viena ietekmējoties arī no britpopa, indie un elektroniskā roka. Poproks tā labākajās tradīcijās.

Disko un sintīpops, kas tomēr nav piesaistīts konkrētam laikam vai žanram – grupa Rīgas Modes spēlē ironisku rokmūziku, kas tā vien aicina laisties trakā dejā, pievienojoties grupas vokālistam un pārējiem grupas dalībniekiem, kuri uz skatuves bez visiem lāzeriem un citiem efektiem spēj sarīkot rokzvaigžņu cienīgu šovu.

Mūzika, kas tiek spēlēta ar sirdi – grupas Sigma skanējums ir melanholiski filozofisks, konceptuāli noslīpēts līdz minimumam, ļaujot galvenās līnijas iznest vokāla un klavieru saspēlei. Īpašu noskaņu rada latviešu dzejnieku, to skaitā augstu atzinību guvušā Kārļa Vērdiņa teksti. Sigma spēlē mūziku pieaugušiem cilvēkiem, kas novērtē vienkāršības spēku.

Latvijas alternatīvā roka scēnā trio Pienvedēja Piedzīvojumi ir viens no stūrakmeņiem – spēlējuši jau vairāk nekā divdesmit gadus, no underground mūzikas pagrabiem nokļuvuši uz lielākajām skatuvēm, šodien mūziķi piedāvā nobriedušu rokmūziku.

Tīrs ģitāru skanējums amerikāņu folkmūzikas un tradicionālo roots mūzikas žanru manierē piešķir The Big Bluff noskaņu, kurā var sajust ceļa putekļus, vasaras sauli pašā zenītā un nerimstošu piedzīvojumu garu. Agrāk pazīstami ar nosaukumiem Acid Rain un Čehols, šobrīd The Big Bluff klausītājiem sniedz skaudra, nesamākslota rokenrola lādiņu ar r'n'b elementiem.

Septiņdesmito gadu hārdroka skanējums muzikālo apvienību Laime Pilnīga ir pavadījis kopš grupas dibināšanas pirms desmit gadiem. Jauneklīgs enerģiskums un svaigs skanējums piešķir klasiskajam rokenrolam papildus vērtību, turklāt prasme eksperimentēt – pavisam jaunu skaņu.

Devītais Positivus festivāls, kas no 17. līdz 19. jūlijam norisināsies Salacgrīvas Zvejnieku parkā, kā ierasts, būs notikums visiem augstvērtīgas mūzikas un traku ballīšu cienītājiem. Līdz šim festivālā dalību apstiprinājuši Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Placebo, Kasabian, Warpaint, St.Vincent, Basement Jaxx, Tom Odell, Jungle, Charli XCX, Lamb, Everything Everything, Fenech-Soler, Jack Garratt, Ewert and the Two Dragons, The Sound Poets,  Kate Boy, King Gizzard & The Lizard Wizard, Triana Park, Max Jury, Soak, Peace, East India Youth, Indiana, Vök, Jennie Abrahamson, Rangleklods, Public Access T.V., Rival Sons, Ghostpoet, Inokentijs Mārpls, Momend, Laika Suns, Galvanic Elephants, Zebra Island, Super Besse, The Bongo Club, DJ Krankenwagen, Future Folk Orchestra, Parára, The Pink Elephant, Mona de bo, Alise Joste, Matīss Kļaviņš, Würffel, Sibyl Vane un The Werg.  Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz Positivus sešām skatuvēm.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 65 eiro, trīs dienu biļetes ar teltsvietu cena ir 71 eiro. Pieejamas arī vienas dienas biļetes, kuru cena ir 35 eiro. Biļešu iegāde bez komisijas maksas – www.positivusfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja