Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Prāta vētra par dalību Glastonberijas festivālā: "Tas ir milzīgs novērtējums"

Pirmo reizi latviešu grupa uzaicināta piedalīties slavenākajā mūzikas festivālā.

No 28. līdz 30. jūnijam Anglijas laukos – Piltonas ciematā Somersetas grāfistē – uzstāsies populārākie mākslinieki pasaulē. Visas biļetes uz Glastonberijas festivālu, kuru apmeklēs aptuveni 140 000 skatītāju, tika pārdotas 100 minūtēs 2012. gada oktobra sākumā, kad programma vēl nebija izziņota. Biļetes maksāja 205 sterliņu mārciņas.

Prāta vētra sestdien, 29. jūnijā, pusdienlaikā kāps uz otrās lielākās skatuves (Other Stage). Uz tās spēlēs arī Portishead, Chase & Status, The xx, The Smashing Pumpkins, Alt-J, Alabama Shakes, Editors, Azeālija Benksa, Of Monsters and Men, The Lumineers, The Hives, Amanda Pālmere un daudzi citi – ļoti cienījama kompānija.

Uz galvenās skatuves Pyramid šogad uzstāsies Arctic Monkeys, The Rolling Stones, Mumford & Sons, Primal Scream, Niks Keivs un The Bad Seeds, Vampire Weekend, Elviss Kostello, The Vaccines, Rūfuss Veinraits, First Aid Kit un citi.

Uz citām skatuvēm Glastonberijas festivālā būs dzirdama diskogrupa Chic un Nails Rodžerss, Public Enemy, The Weeknd, Major Lazer, Tom Tom Club, Alise Rasela, Cat Power, The Horrors, Fuck Buttons, Rodrigess, Calexico, Devendra Banhārts, Maikls Kivanuka, Solanža, Crystal Castles, Hurts, Phoenix, Bastille, Everything Everything, Džonijs Mārs, Šineida O’Konora, Lusinda Viljamsa, Bils Vaimens un Rhythm Kings un citas prominences.

Uz Kulturasdiena.lv jautājumiem atbild Prāta vētras solists Renārs Kaupers.

Ko jums pašiem nozīmē uzstāties Glastonberijas festivālā? Kādas emocijas tas raisa?

Reiz mēs ar Māri Mihelsonu bijām uzrāpušies Gaiziņkalna tornī un sapratām, ka tobrīd augstāk par mums Latvijā atrasties nav iespējams. Nu mums ir dota izcila iespēja pabūt "augstākajā" mūzikas festivālā pasaulē. Man liekas, ka katrs, kurš interesējas par moderno mūziku, grib kaut reizi dzīvē aizbraukt, aizlidot, "aizstopot", vienalga kā tikt līdz Anglijai, lai ieraudzītu un sajustu, kas tas ir par zvēru – šī Glastonberija, populārās mūzikas festivālu Meka. Mēs tur šogad spēlēsim, un tas ir gandrīz neticami! Vislielākā uzslava par to pienākas mūsu menedžmenta meitenēm, jo īpaši Aijai Auškāpai un Gunai Zučikai, kuras jau ilgstoši veido kontaktus ar starptautiskā mūzikas biznesa pārstāvjiem, un, lūk, tas nes augļus.

Kāpēc festivāli vispār ir svarīgi, jo īpaši šis?

Pietiek jau ar to, ka palasi, kas spēlēs Glastonberijas festivālā – tie ir planētas aktuālākie mākslinieki plus The Rolling Stones! Vai ir iespējams sapulcēt vēl spēcīgāku sastāvu? Tas ir viens no centrālajiem gada notikumiem mūzikā – izcila iespēja dažās dienās vienkopus redzēt tik daudzas grupas, kuras labi, ja gada laikā varētu "izķert", braukājot pa pasauli. Tas ir milzīgs novērtējums – būt starp dažiem simtiem grupu, kuras spēlē šajā festivālā un kuras tiek izvēlētas no vairākiem desmitiem tūkstošu grupu. Juhū, es sāku uzvilkties!

Kā jūs veidosiet uzstāšanās programmu? Ko spēlēsiet?

Domāju, ka pārsvarā spēlēsim jaunās dziesmas no albuma Vēl viena klusā daba, lai pašiem ir svaiga sajūta. Varbūt kaut ko no Vētras "zelta fonda". Vēl ir laiks, gan izdomāsim.

Ko tev pašam visvairāk gribētos redzēt un dzirdēt Glastonberijas festivālā?

Vai, tur būs jāraujas uz pusēm! Arctic Monkeys, Alt-J, Rūfuss Veinraits, The Lumineers, Mumford & Sons, The Rolling Stones, Džeimss Bleiks… Uff… Ies karsti!





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja