Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rammstein izdod jaunu albumu

Rammstein piektdien izdevusi savu septīto albumu, kas nosaukts grupas vārdā Rammstein, saglabājot iemīļotos oriģinalitātes un provokāciju elementus 11 dziesmu garumā. Grupas 2019. gada stadionu tūres ietvaros plānoti 30 koncerti, no kuriem lielākā daļa jau ir izpārdoti un vien neliels skaits biļešu atlicis uz 6. augusta koncertu Rīgā, Lucavsalā. Biļetes pieejamas Biļešu servisa tīklā.

Ir pagājusi vesela desmitgade, kopš Rammstein izdevusi studijas ierakstu, taču pēdējo 30 gadu laikā nav bijusi neviena cita metāla grupa, kas būtu tik unikāla un neatkārtojama kā Rammstein.

Albums iesākas ar singlu Deutschland - deviņu minūšu garu Vācijas vēstures opusu, kura laikā vokālists Tils Lindemanis vienlaikus iejūtas teicēja un provokatora lomā, šķietami neuzkrītoši pieminot Trešo reihu, Veimāras Republiku un Hindenburgas traģēdiju tikai viņam piemītošajā manierē.

Viens no ierakstiem Radio albumā viennozīmīgi izceļas - iespējams, ka Lindermana "mein radio" atkārtošanās savā nepārprotamajā baritona vokālā gluži nesaistās ar ģeniālu liriku, taču dziesma ir neapšaubāmi lipīga. Sex noteikti ir vēl viens grāvējs, kas pilns ar kantrī ģitāru skanējumu un neuzkrītošu Personal Jesus stila bungu ritmiem. Dziesmai piemīt laiski ritmiskas iezīmes, kas iepazīstina ar grupas jauno, lēnāko skanējumu, kuru Rammstein ir noslīpējuši līdz mirdzumam. Albuma pēdējais smagsvars ir Puppe - skaņdarbs, kas, šķietami izveidots, lai to atskaņotu, braucot smagā satiksmes plūsmā, lai pa atvērtu automašīnas logu atbaidītu visus cilvēkus.

Kamēr tik daudzas 90. gadu instrumentālas, jauno metāla tipa grupas ir aizslīdējušas nebūtībā, Rammstein un viņu nenogurdināmais skanējums ir palicis lojāls oriģinalitātei, apvienojot lipīgas lirikas ar grandioziem piedziedājumiem. Par šo faktu vien Rammstein ir pelnījuši aplausus - viņu albums ir nepārprotams triumfs.

Pasaules slavu Rammstein iemantojuši ar iespaidīgiem, līdz detaļām izstrādātiem un pirotehnikas elementiem bagātiem šoviem. Ikkatru koncertu caurvij nebeidzams sprādzienu un liesmu kokteilis, kurā katra nākamā dziesma grandiozitātē pārspēj nākamo. Rammstein ir viena no pēdējo desmitgadu kritiķu un klausītāju atzītākajām kulta rokgrupām pasaulē. Tāpat jāatzīmē, ka karjeras gaitā apvienība ir tikusi nominēta aptuveni 30 dažādām mūzikas balvām, tostarp divām Grammy, kā arī ir ieguvusi 10 Echo, divas Kerrang! un vienu MTV Europe Music balvu.

Top komentāri

suns
s
Nav tā, ka, ja copy -paste nospiež NME recenziju, būtu jāuzliek atsauce?
Enģeļa vieisis
E
Nepagāja ne pus gads kā ziņa atkārtoti parādījās Dienā :))) kaut vai uzrakstiet kaut ko interesantu par grupu slinkie mērgļi žurnaļugas
Seši
S
ļoti, ļoti, ļoti veci rūķīši....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja