Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Aicina izteikt viedokli – vai Dziesmu un deju svētku Noslēguma dienai jābūt oficiālai svētku dienai

Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina izteikt savas domas par to, vai Dziesmu un deju svētku Noslēguma diena nosakāma par svētku dienu līdzās 4. maijam un 18. novembrim, informēja LNKC pārstāve Inga Bika.

Viedokli šajā jautājumā iespējams izteikt līdz 18. februārim rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Grozījumi likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, kurus LNKC vēlas veikt, nosaka, ka Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Noslēguma dienas ir svētku dienas. Ja Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku Noslēguma diena iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamā darba diena nosakāma par brīvdienu. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Noslēguma dienai piešķirams svētku dienas statuss, nenosakot nākamo dienu par brīvdienu (līdzās 1. janvārim, Jāņiem u.c.).

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāji Valsts izglītības satura centrs norādīja, ka nākamo darba dienu pēc Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem nav nepieciešams noteikt par brīvdienu, jo Noslēguma dienas koncerts nenotiek vēlu vakarā, tajā nav tik daudzskaitlīgs iesaistīto personu loks, kā arī dalībniekiem - skolēniem ir vasaras brīvlaiks.

Ieceri veikt šādus grozījumus likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām 2013. gada 11. decembra sēdē jau atbalstījusi Dziesmu un deju svētku padome. 

Top komentāri

Knābējs
K
Sakarā ar to, ka Dziesmu un Deju svētki ir komercializēts pasākums, kas paredzēts tikai izredzētajiem, nevar būt pat runa par kaut kādu svētku dienu, jo tas sašķels sabiedrību divās nometnēs- silei pietuvinātajos, kuriem biļetes bez maksas pienes klāt, kuriem ir laiks diennaktīm stāvēt rindās un tajos, kuri pie biļetēm tikt nevar laika vai naudas trūkuma dēļ. Biļešu cena arī ir neadekvāti augsta, un tas vēlreiz apliecina tēzi par komercializāciju un to, ka nekādai svētku dienai tai nav jābūt.
Nē!
N
Nē , nav jābūt svētku dienai.Lielākā Latvijas tautas daļa nemaz šos svētkus neapmeklē,jo nav pa kabatai. Kas grib var noskatīties noslēgumu televīzijā,kur visu var redzēt daudz labāk,nekā sēdēt kaut kur tālu,gan slikti redzēt,gan slikti dzirdēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja