Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ar kamermūzikas koncertu Rīgā viesosies austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans

4. oktobrī plkst. 19 koncertzālē Lielā ģilde ar koncertu Eiropas Romantiķi, pirmo reizi Latvijā viesosies izcilais austriešu vijolnieks, Vīnes Filharmoniskā orķestra viesmākslinieks, Johanness Fleišmans (Johannes Fleischmann), informēja koncerta pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Kopā ar izcilākajiem jaunās paaudzes kamermūzikas interpretiem no Austrijas, Lietuvas un Krievijas, viņš izpildīs skaistākās Franča Šūberta, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Roberta Šūmaņa, Kamila Sensānsa, Gustava Mālera un citu izcilu Eiropas romantisko komponistu meistardarbus.

Virtuozais austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans, paralēli daudzajiem solo un kamermūzikas projektiem, regulāri sadarbojas ar prestižajiem Berlīnes un Vīnes filharmoniskajiem orķestriem, diriģentiem Danielu Barenboimu, seru Kolinu Deivisu, Valēriju Gergijevu, Nikolausu Arnonkūru, Marisu Jansonu, Lorinu Māzelu, Zubinu Metu, Rikardo Muti, Žoržu Pretru, seru Saimonu Ratlu un Kristianu Tīlemanu. 

Dzimis Vīnē, mūziķu ģimenē, Johanness Fleišmans sācis apgūt instrumenta spēles pamatus jau piecu gadu vecumā. Pēc Vīnes Mūzikas ģimnāzijas beigšanas 2003. gadā dibinājis o(h)!-ton Ensemble, Wien un uzsācis studijas Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē pie profesoriem Klausa Mecla (Klaus Maetzl) un Kristiana Altenburgera (Christian Altenburger). 2011. gadā ar izcilību absolvējis šo iestādi un turpinājis specializēties kamermūzikas jomā pie profesoriem Johannesa Meisla (Johannes Meissl) un Hato Bejerla (Hatto Beyerle), papildinot profesionālo meistarību meistarklasēs pie Migela de Silvas, Volfganga Davida, Jevgēņijas Epšteinas, Eriha Hobarta, Rainera Honeka, Patrika Jūta, Andraša Kellera, Petera Nāģi, Rudžēro Riči un Andraša Šifa. Johanness ir Vīnes Filharmoniskā orķestra Angelikas Prokopas Fonda un Tokijas Fonda stipendiāts.

Kamermūzikā Johannes Fleišmans sadarbojas ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā Kristians Altenburgers, Reiners Kūls, Sergejs Malovs, Reinhards Lacko, Sedriks Pescia, Veronika Trisko, Andrē Kazalē, Johanness Meisls, kā arī citiem Berlīnes un Vīnes filharmonisko orķestru mūziķiem. 

Johanness Fleišmans spēlē uz Stefana fon Baera 2016. gadā darinātas vijoles.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja