Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar koncertu Brāmss. Haidns. Vasks LNSO aizsāk ciklu Visas Brāmsa simfonijas

16. oktobrī Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestra (LNSO) koncertā, aizsākot šīs sezonas koncertciklu Visas Brāmsa simfonijas, izskanēs Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija, informēja orķestra pārstāve Andra Rutkēviča.

Koncerta programmā iekļauta arī Pētera Vaska simfoniskā elēģija Sala un Jozefa Haidna Sinfonia concertante (solisti – Egils Upatnieks, Jānis Semjonovs, Georgs Sarkisjans un Dace Zālīte). Pie diriģenta pults – Reinas filharmonijas Valsts orķestra galvenais diriģents Daniels Raiskins.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris iekļāvis 2015./2016. gada sezonas programmā brāmsiādi – tiks atskaņotas visas četras izcilā vācu komponista Johannesa Brāmsa simfonijas, kā arī viens no pasaulē vispopulārākajiem vokālsimfoniskajiem darbiem – Vācu rekviēms

LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga saka: "Brāmss ir viens no tiem komponistiem, kuru skaņurakstu respektēju līdz vissmalkākajai niansei. Tā ir kā precizitāte pēdējā instancē – kristālskaidra forma, ļoti koncentrēta izteiksme un absolūti ideāls skaņas balanss. Simfonisms vispārākajā pakāpē."

Brāmsa cikla koncertos kopā ar viņa simfonijām likti skaņdarbi, kuru autori cieši muzikāli saistīti ar Brāmsu – Bēthovens, Haidns, Šūmanis.

Kā ierasts, pirms lielajiem vakara koncertiem plkst. 18 Lielās ģildes Baltajā zālē klausītāji aicināti uz Oresta Silabrieža vadītajām pirmskoncerta sarunām. Pirms 16. oktobra koncerta videokomentāru apsolījis Brāmsa mūzikas kompetents apbrīnotājs Jānis Torgāns.

Biļetes uz jaunās sezonas koncertiem nopērkams Lielās ģildes un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja