Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar koncertu Rīgā atgriežas Šons Nikolass Sevidžs

Svētdien, 12. novembrī, ar koncertu Nurme Brewery & Taproom Rīgā atgriezīsies kanādiešu izcelsmes popmūzikas savvaļnieks Šons Nikolass Sevidžs (Sean Nicholas Savage), informēja festivāla Zemlika pārstāvji.

Šons Nikolass Sevidžs Latvijas klausītājiem ir labi pazīstams un daudzu iemīļots, jo kopš pirmās vizītes tālajā 2013. gadā viņš dažādās vietās un situācijās mūsu pusē viesojies vairākkārt. Uzstājies gan vairs neeksistējošā kafejnīcā Valmierā, gan Kurzemes lielpilsētā Durbē kādā festivālā pašā pandēmijas viducī, gan piejūras miestiņā kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu ansambli. Nu Šons atgriežas ar solokoncertu savas Eiropas turnejas ietvaros un jaunu albumu gaidot.

Par kanādiešu avangarda, lo-fi vai dīvaiņu (no ‘weirdo‘ angļu valodā) popmūzikas princi dēvētais mūziķis pēc pirmā, 2008. gadā CD-R matricā izdotā ieraksta, uzsāka sadarbību ar pazīstamo Monreālas izdevniecību Arbutus Records un tā turpinās joprojām. Tur zem viena jumta, kādā pamestā industriālajā pilsētas ēkā, tolaik pulcējās un turpina to darīt daudzi. Klēra Bušēra (Claire Boucher) jeb Grimes, Tops, Doldrums, Blue Hawaii, Tonstrartssbandht un citi.

"Sevidžs ir jaunais popa karalis, tikai tu to, iespējams, vēl nezini," rakstījis kāds asprātīgs mūzikas apskatnieks Anglijā. "Labākais šīs zemes dziesmu un tekstu autors kopš laika, kad “Nīls bija jauns” (angliska vārdu spēle since Neil was Young)," izteicies kāds cits. Kopš minētajiem koncertiem Latvijā Šons nupat izdevis jauna albuma priekšvēstnesi – dziesmu Shadow, un turpina savu ceļu gan uz lielākām skatuvēm, biezākiem žurnāliem, gan pie plašāka klausītāju loka.

"Viņa jūtas ir tavas jūtas. Sevidžs soļo cienīgi, apraudot zaudējumus un laistoties ar savām ciešanām. Un tas viss tev. Katram un ikvienam." Tā par albumu Magnificent Fist rakstījis žurnāls Dazed & Confused. Šonu tuvāk caur ierakstiem un koncertiem iepazinušajiem būs grūti tam nepiekrist.

Šona Nikolasa Sevidža concerts Rīgā notiek pasākumu sērijas Zemlika atgādina… ietvaros. Jo īpaši, kad nupat ar apmeklētāju un rūpīgu, vērīgu nejaušu garāmgājēju tiešu iesaisti ir spilgti aizvadīts jau divpadsmitais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivals Zemlika Durbē.

Biļetes uz Šona Nikolasa Sevidža koncertu 12. novembrī Nurme Brewery & Taproom Rīgā nopērkamas Bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja