Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Arī no mūžīgā pozitīvisma var nogurt. Markus Riva izdod albumu I Can

Latviešu popzvaigzne Markus Riva šodien, 20. septembrī, izdevis savu piekto albumu I Can, kurā apkopotas 11 oriģināldziesmas angļu valodā

Katrs skaņdarbs ir stāsts no mūziķa pieredzes pēdējos trijos gados. Albuma tapšanā piedalījušies producenti no Latvijas, ASV un Ukrainas. Tituldziesma I Can, ar kuru Markus piedalījies LTV konkursā Supernova, veltīta mūziķa mammai, kura pēdējo gadu laikā cīnījās ar vēzi.

Albumā I Can iekļautas arī Supernovas dziesmas This Time un Take Me Down akustiskā versija. Pārējais albuma materiāls ir jauni un līdz šim vēl nedzirdēti skaņdarbi popmūzikas un R&B stilā.

"Dažas no dziesmām ir radušās tikai augusta beigās un septembra sākumā, izkonkurējot citus darbus, kurus, iespējams, kādreiz iekļaušu kādā citā albumā," stāsta mākslinieks. "Katrā dziesmā ir kāds personisks stāsts un pārdzīvojums. Lasot rindiņas un starp tām, klausītāji var vilkt paralēles ar notikumiem manā dzīvē. Radīt mūziku man nozīmē atstāt pēdas šajā pasaulē. Tas ir maģisks process, kurā es runāju par notikumiem savā dzīvē. Tajā pašā laikā esmu pārliecināts, ka tā ir jutušies daudzi no mums."

No iepriekšējiem albumiem I Can atšķiras ar to, ka tas ir pats personiskākais ieraksts mūziķa karjerā. "Savos 30 man ir vairāk drosmes runāt par to, ko jūtu, jo iepriekšējos albumos bieži domāju par to, vai klausītājs mani nepārpratīs. Es vairs nebaidos atzīt to, ka arī es raudu un mēdzu būt vājš – esmu izgājis cauri depresīvam posmam savā dzīvē, ne vienmēr esmu visiem smaidīgais un draudzīgais Markus. Arī no mūžīgā pozitīvisma es pats mēdzu nogurt. Jo īpaši pārdzīvojot vienu no smagākajiem brīžiem manā dzīvē – tuva cilvēka zaudēšanu," atzīst Markus.

Albuma radīšanā piedalījušies Kaspars Ansons, Edgars Jass, Reinis Ašmanis, Gints Stankēvičs, Jānis Kalve, Dināra Rudāne, Edgars Krastiņš, Andis Ansons, Ansis Kolbergs, PK (ASV), Kvinzijs Tompsons (ASV) un Vlads Palagins (Ukraina).  

Albums tiek izdots sadarbībā ar inovatīvu igauņu mūzikas platformu Fanvestory, kurā iespējams iegādāties blakustiesības mūzikas skaņdarbiem un saņemt īpašus bonusus un komunikāciju no mākslinieka. Fanvestory un Markus Riva kopporjekts noslēgsies 24. septembrī, un tas jau ir piesaistījis gandrīz 3000 eiro.

Albums no 20. septembra ir pieejams Spotify, iTunes, Deezer un citās mūzikas straumēšanas vietnēs.

 

Top komentāri

Scorseze
S
Pirms "izdot albumu" nemaisītu iemācīties dziedāt:):):):):):)
Sanda
S
Super albums!Nevaru vien beigt klausīties!Nu baigais malacis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja