Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atklās jaunu koncertsēriju Vīns un mūzika

_Latvijas Koncerti _sadarbībā ar restorānu Kitchen piedāvā jaunu koncertsēriju Spīķeru koncertzālē - Vīns un mūzika, kurā varēs baudīt labu mūziku un labu vīnu, kā arī dzirdēt profesionāļu stāstījumu par šīm abām baudām.29. oktobrī plkst. 19.30 Spīķeru koncertzālē koncertsēriju atklās Argentīnas ģitāristu kvartets Santa Fe Guitar Quartet, restorāna Kitchen līdzīpašnieks Jānis Jenzis, iztaujājot profesionālu vīnzini, un Latvijas Koncertu direktors Guntars Ķirsis sarunā par mūziku, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Latvijas Koncertu direktores G. Ķirsis atklāj: „Tā netveramā robeža, kas allaž likusi lauzt šķēpus, piedēvējot gan mūzikai, gan vīnam teju vai pārdabisku varu pār cilvēka saprātu, būs sarunas temats mūsu stāstā par mākslu baudīt. Profesionālu vīnziņu un profesionālu mūziķu stāsti izprast alkstošiem klausītājiem par vīna mākslu un mūzikas mākslu - tā ir mūsu jaunā koncertsērija senajās vīna noliktavās – Spīķeros.”

29. oktobra koncerta programmā būs klausāmi Eduarda Martina, Marsela Koronela, Manuela de Faljas, Endrū Jorka un Astora Pjacollas skaņdarbi. Vakara gaitā notiks Argentīnas vīnu ražotāju nama Jean Bousquet vīnu degustācija.

10. decembrī koncertsērijā Vīns un mūzika franču komponistu skaņdarbus atskaņos Dita Krenberga (flauta), Ints Dālderis (klarnete) un Liene Circene (klavieres). Notiks šampanieša Gosset degustācija. Savukārt nākamā gada 14. februārī Spīķeru koncertzālē skanēs austriešu komponistu skaņdarbi, būs iespēja baudīt Austrijas vīna nama Laurenz V vīnu Singing Grüner Veltliner. Pavasarī, 12. maijā koncertsērija Vīns un mūzika aizvedīs uz Itāliju, klausoties itāļu komponistu skaņdarbus un izbaudot Itālijas vīnu ražotāja Bortolomiol prosecco produkciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja