Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Atzīmējot Somijas simtgadi, Dzintaros notiks Ziemeļvalstu un Baltijas jauniešu simfoniskā orķestra koncerts

20. augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē, atzīmējot Somijas simtgadi, Ziemeļvalstu un Baltijas jauniešu simfoniskais orķestris Orkester Norden (ON) piedāvās klausītājiem koncertprogrammu Orkester Norden’17 godina Somiju, informēja koncerta pārstāve Monta Tīģere.

Diriģenta Johanesa Gustavsona (Johannes Gustavsson) vadībā orķestris sagatavojis vairākus izcilo mūzikas dižgaru – Žana Sibēliusa, Brittas Bīstromas, Edvarda Elgāra u.c. skaņdarbus. Kā solistus dzirdēsim pasaulslaveno soprānu Suzannu Andersoni (Susanna Andersson) un čellistu Jākobu Korānji (Jakob Koranyi). 

Orķestrī Orkester Norden spēlē talantīgākie Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Ikviens no mūziķiem ar izcilību studē kādā no Ziemeļvalstu vai Baltijas reģiona mūzikas akadēmijām, un ik vasaru jaunieši pulcējas uz intensīviem kopmēģinājumiem kādā no valstīm, kas izvēlēta par tā brīža orķestra mājvietu. Šogad tā ir Dānijas pilsētas Olborgas Mūziķu māja (Musikkens Hus, Aalborg). Pēc vairāku nedēļu intensīviem mēģinājumiem Orkester Norden ar sagatavoto programmu, kopā ar izcilu diriģentu un spožiem solistiem, dodas koncertēt Dānijā, Latvijā, Igaunijā un Somijā.

Šogad pie orķestra diriģenta pults būs Johaness Gustavsons, kurš labi pārzina Orkester Norden, jo pats ir nācis no tā dalībnieku rindām - senāk orķestrī spēlēja altu. Šobrīd Gustavsons ir Vermlandes (Zviedrijā) Operas galvenais diriģents un regulāri strādā ar Helsingborgas simfonisko orķestri. Bijis galvenais diriģents Vesterosas Sinfonietta (Västerås Sinfonietta), Ziemeļvalstu kamerorķestrī (Nordic Chamber Orchestra) un Olū Simfoniskajā orķestrī (Oulu Symphony Orchestra).

Suzanna Andersone, apbrīnojamas balss īpašniece, ir dzimusi Zviedrijā. Daudzos pasaulē zināmākajos opernamos Andersone dziedājusi vadošo lomu partijas, uzstājusies kopā ar tādiem prominentiem orķestriem kā Kopenhāgenas filharmonisko orķestri, Helsinku filharmonisko orķestri un BBC Koncertorķestri.

Arī Jākobs Korānji ir dzimis Zviedrijā, bet viņa dzimtas saknes meklējamas Ungārijā. Korānji ar viņam vien piemītošos eleganto un vieglo spēlēšanas manieri ir apbūris gan kritiķus, gan klausītājus, kļūstot par vienu no pieprasītākajiem jaunajiem klasiskās mūzikas izpildītājiem daudzviet Eiropā. Viņš uzstājies Barselonā, Parīzē, Vīnē un citviet. Šajā gadā Jakobs kā solists uzstāsies uzstāsies ne vien ar Orkester Norden, bet arī ar Bogotas filharmonisko orķestri un Stokholmas Karalisko filharmonisko orķestri.

Bezmaksas ielūgumus uz koncertu iespējams izņemt Biļešu servisa kasēs Dzintaru koncertzālē, Kongresu namā un Dailes teātrī, kā arī internetā http://www.bilesuserviss.lv/.

 

 

Top komentāri

Korektors
K
Labrīt :) Virsraksts...simtagdi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja