Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Biļetes uz Dziesmu svētkiem tirgos no 3. marta

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgā notiks šovasar no 30. jūnija līdz 8. jūlijam un biļetes uz tiem varēs iegādāties no 3. marta SIA Biļešu Paradīze vairāk kā 50 tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta veikalā www.bilesuparadize.lv, lasāms Dziesmu svētkiem veltītajā mājaslapā.

Vienā pirkumā vienam pircējam uz katru pasākumu būs iespējams nopirkt līdz četrām biļetēm. Bērni līdz 7 gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visiem svētku dalībniekiem, uzrādot dalībnieka karti, būs iespēja bez maksas vērot Noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Pilna svētku programma atrodama – www.dziesmusvetki.lv.

"Jau šobrīd ir jūtama milzīga interese par biļešu iegādi – prognozējam, ka pieprasījums pēc biļetēm daudzkārt pārsniegs piedāvājumu, tātad jārēķinās ar rindām gan pie kasēm, gan interneta veikalā. Kaut arī vietu skaits šajās Svētku norises vietās pēc to pārbūves ir palielinājies - Mežaparkā sasniedzot 30 000, Daugavas stadionā - 10 000 sēdvietu, ir skaidrs biļešu visiem interesentiem uz Noslēguma koncertiem Mežaparka Lielajā estrādē un Deju lieluzvedumu Daugavas stadionā nepietiks. Svētku programmu veido 63 spilgti notikumi, turklāt divas trešdaļas būs apmeklējami bez ieejas maksas. Aicinām arī pašvaldības izvērtēt iespēju pilsētu laukumos un kultūras centros organizēt Dziesmusvētku koncertu publisku skatīšanos un sagādāt svētkus saviem iedzīvotājiem. Daudzus svētku notikumus translēs Latvijas Televīzija, sabiedrisko mediju interneta platformās tie būs skatāmi arī visā pasaulē," izteikusies Dziesmu un deju svēku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Plānots, ka uz deju lieluzvedumu Māras zeme un noslēguma koncertu Zvaigžņu ceļā brīvajā tirdzniecībā būs līdz 74% biļešu, savukārt 24% biļešu būs iespēja iegādāties ar iepriekšējo rezervāciju, no kurām lielākā daļa tiks piedāvātas pašvaldībām, tā novērtējot to ieguldījumu svētku procesa nodrošināšanā.

Biļešu iepriekšējā rezervācija ir paredzēta arī sociālām grupām, piemēram, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, daudzbērnu ģimenēm ar ģimenes karti 3+, kā arī atsevišķām mērķgrupām -  Dziesmu svētku tradīcijas uzturētājiem ārvalstīs – Pasaules Brīvo Latviešu apvienībai un Eiropas Latviešu apvienībai u.c. Plānots, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2 % no kopējā biļešu skaita.

Lai nodrošinātu biļešu rezervēšanas un ielūgumu izsniegšanas sistēmas caurspīdīgumu, svētku rīkotāji veido īpašu komisiju. Tā sniegs priekšlikumus lēmumu pieņemšanā par ielūgumiem un biļešu iepriekšējo rezervēšanu saskaņā ar biļešu politiku, apstiprinās personu sarakstu, kuriem tiek piešķirti ielūgumi, nodrošinās iesniegumu izvērtēšanu par biļešu iepriekšējās rezervēšanas pieprasījumiem u.c.

Top komentāri

Blats
B
Atkal
Barons
B
O ku daži uzvārīsies! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja