Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

CD skaita pavasarī

Ceļu pie klausītājiem sāk Aishas jaunākais albums Viss kārtībā, Mincīt un Intara Busuļa albums Kino


Maijs ir tāds ražīgs laiks — gandrīz vienlaikus ceļu pie klausītājiem sāk divu jaunu, talantīgu dziedātāju albumi. Aishas jaunākais veikums — otrais studijas albums Viss kārtībā, Mincīt veikalu plauktos atrodams kopš vakardienas. Savukārt Intars Busulis ar albumu Kino plašāku klausītāju loku iepazīstinās pēc pāris nedēļām — 21.maijā.

Aisha no darba nebaidās


Piekrītot, ka arī viņai pašai jaunā albuma nosaukums ļoti patīk, dziedātāja ir ar mieru atklāt tā rašanās vēsturi. "Mans puisis visās situācijās, kad es par kaut ko "cepos" un satraucos, vienkārši teica: "Viss kārtībā, mincīt!" To viņš darīja arī tad, kad nepatikšanas bija patiešām lielas, un sapratu — es viņam vienkārši nevaru iebilst. Tā šis teiciens pamazām aizgāja. Sāku to jokojot izmantot sarunās ar grupas puišiem, pēc tam arī TV3 šovā Dejo ar zvaigzni. Un liekas, ka, visu šo gadu domājot par jauno albumu, šis teiciens man kaut kā palīdzēja tikt uz priekšu. Tad arī nolēmu, ka tas varētu būt vispiemērotākais nosaukums."

Jaunais albums esot mazliet popsīgāks nekā iepriekšējais, un, tā kā tajā dzirdamas dažādu autoru dziesmas, to varot raksturot kā ļoti krāsainu. "Man jau pašai par sevi ir ļoti grūti kaut ko teikt; gaidīšu, kad to darīs citi. Tomēr man šķiet, ka tas varētu būt diezgan interesants," jaunā dziedātāja pasmaida, piebilstot, ka to varētu raksturot kā savu sajūtu šābrīža dienasgrāmatu. "Lai arī dziesmas nav manas, ejot tās iedziedāt studijā, katrā atradu kaut ko sev svarīgu," meitene precizē, piebilstot — viņas izjūtas ļoti precīzi sakritušas ar tajā brīdī ieskaņojamās dziesmas vēstījumu. Starp citu, jaunajā albumā varot atrast vienu specveltījumu jeb bonusiņu — videoklipu, kurā iemūžināta Aishas un Andra Ērgļa kopīgi dziedātā dziesma Tu un es, kas pirmoreiz šādā sastāvā atskaņota Andra Ērgļa lielkoncertā. "Man šī dziesma ir īpaša, jo kādreiz to dziedāju kopā ar tēvu — grupas Opus Pro solistu Alex. Taču man šķiet, ka arī duets ar Andri nebija slikts, lai gan, protams, tagad šī dziesmiņa skan pavisam citādi un arī sajūtas bija citādas, jo dziedāju nevis kā meita ar tēti, bet gan kā sieviete ar vīrieti," meitene domīgi secina, piebilstot, ka tas esot kā veltījums viņas jaunā albuma atbalstītājiem.

Kad jautāju, kā Aishai izdevās vienlaikus tikt galā ar vairākām lietām — piedalīšanos šovā, muzikālās izrādes Pifs iestudēšanu un albuma ierakstīšanu, viņa aizdomājas. "Vienu brīdi gāja patiešām traki un likās, ka spēka galīgi vairs nav. Tajā svētdienā pēc pirmizrādes pat šķita, ka nevarēšu iziet un nodejot… man pilnīgi uznāca histērija. Bet mazliet paraudāju, un tad jau viss bija kārtībā. Laikam tas bija nepieciešams…" Pēc brīža, jau smaidot, dziedātāja atgādina Laura Reinika dziesmu Ņem to visu vieglāk un neslēpj, ka arī tagad pati dažkārt rīkojoties tieši pēc šāda principa. "Tagad esmu arī secinājusi — jādara tas, kas jādara, un tad viss ir kārtībā. Pilnīgi piekrītu teicienam, ka darbs dara darītāju," viņa pasmejas.

Starp citu, Aishas tēvs meitas jauno albumu pagaidām neesot dzirdējis, tādēļ arī viņam tas būšot pārsteigums. "Lai nu kā, zinu, ka tētis priecājas par visu, ko es daru, tādēļ nemaz neuztraucos!" Aisha lepni paziņo.

Busulis aicina ieklausīties


"Mans jaunais albums būs kā kinofilma vai seriāls — tik ļoti dažādas ir tajā iekļautās dziesmas. Tādēļ arī nosaukums Kino," skaidro Intars Busulis, ar kuru tiekamies ļoti kolorītā Mežaparka kafejnīcā, lai iedzertu rīta kafiju un iešūpotos jaunajai darba nedēļai. "Katrai dziesmai ir savs stāsts, un sākumā vēl nevar saprast, ar ko tā beigsies. Vells, es nemaz tā īsti tās asociācijas nevaru aprakstīt," malkojot melno kafiju, Busulis turpina raksturot gaidāmo albumu un piebilst, ka varot teikt arī tā — viss tajā notikšot kā seriālā. Tikpat labi gan albumu Kino varot salīdzināt ar daudzzāļu kinoteātri, kur vienlaikus tiek rādītas vairākas filmas, jo katrai dziesmai esot vairāki atskaites punkti. Jaunajā albumā skanošajām dziesmām viņi abi ar mūziķi Kārli Lāci ir līdzautori — Kārlis vairāk nodarbojies ar skaņdarbu aranžēšanu, bet Busulis — ar menedžēšanu un producēšanu. "Viņš arī biežāk komponēja nekā es," Intars neslēpj.

Kad īsti radusies ideja par albuma ierakstīšanu? "Tas nekādā gadījumā netika darīts speciāli. Vienkārši viss pats no sevis sākās pirms diviem gadiem, kad tikko bija beigušies Cabaret uzvedumi un citas lietas — izdomājām, ka kaut ko vajadzētu pamēģināt savam priekam. Vispirms tapa melodijas, kuras sākumā pāris pasākumos dziedāju bez vārdiem, vienkārši uz šubi dubi," Intars demonstrē, kā tas ticis darīts. Tad abi mūziķi atcerējušies, ka ir taču viens labs dzejnieks — Sergejs Timofejevs, kuru pirmoreiz abi pamanījuši AKA /LAA rīkotajā pasākumā Rīgas Latviešu biedrībā. "Nezinu, kādām grupām vēl viņš raksta — varbūt Prāta vētrai, bet katrā ziņā viņam ir ļoti spēcīgi teksti!" Sadarbojoties ar Timofejevu, pamazām tapis albuma krieviskais variants. Pēc tam Kārlis un Intars satikuši dzejnieku Jāni Elsbergu un nolēmuši, ka var mēģināt sadarboties arī ar viņu. "Dažām dziesmām viņš vārdus rakstīja, noklausoties muzikālo materiālu; dažas atdzejoja no krievu valodas. Tā nu tagad ir sanācis dubultalbums, jo ir gan latviešu, gan krievu versija, lai gan viena dziesma nav tikusi tulkota." Viss tik labi iznācis arī tāpēc, ka pēkšņi jaunajam albumam atradies labs sponsors, kuram Intars un viņa kolēģi ir ļoti pateicīgi par atbalstu.

Viena otra no jaunajām dziesmām jau dzirdama radiostaciju topos, un dziedātājs jūtoties patiesi gandarīts, ka dziesmiņa Brīvdiena iekarojusi visnotaļ augstas pozīcijas arī Latvijas Mūzikas kanālā. "Ja man būtu jāraksturo albuma stils, es teiktu, ka tas ir tāds sajaukums, jo tajā skan gan roks, gan džezs, bet divās dziesmās dzirdams arī Sergeja Timofejeva ierepotais teksts."

Jaunā albuma iznākšanas sakarā paredzēti vairāki koncerti, kuru datumi vēl īsti nav zināmi, toties norises vieta gan — Intars kopā ar kolēģiem nolēmis apbraukāt lauku kultūras namus, jo cilvēki noilgojušies pēc kaut kā skaista. "Tikmēr es aicinātu ieklausīties jaunā albuma dziesmās. Man jau liekas, ka tur ir tā — pa smuko," mūziķis pasmīn. Un piebilst, ka par jauniem projektiem viņš speciāli nedomā — kad atlidošot mūza, tad arī tapšot kaut kas jauns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja